Cu ochii la stele – Descoperirea spațiului cu Dara O Briain

[] []

08 iul 2014 / 16:16
Salveaza PDF Comentarii

BBC Knowledge va difuza în fiecare marți, începând cu 10 iuliede la ora 23.00,cel de-al doilea sezon din seria documentară Cu ochii la stele În cele trei părți din noul sezon, Dara O Briain abordează subiecte fascinante precum clima spațială, explorarea spațiului, Calea Lactee și alte galaxii. În acest demers, realizatorul emisiunii este asistat de profesorul Brian Cox, de Mark Thompson și de Liz Bonnin.

BBC Knowledge va difuza în fiecare marți, începând cu 10 iulie, de la ora 23.00,cel de-al doilea sezon din seria documentară Cu ochii la stele.  În cele trei părți din noul sezon, Dara O Briain abordează subiecte fascinante precum clima spațială, explorarea spațiului, Calea Lactee și alte galaxii. În acest demers, realizatorul emisiunii este asistat de profesorul Brian Cox, de Mark Thompson și de Liz Bonnin.

Primul episod prezintă fenomene climaterice extreme ale spațiului cosmic, iar Liz Bonnin se îndreaptă către Cercul Arctic pentru a vedea spectaculoasa Auroră Boreală. Între timp, Brian și Dara primesc vizita Doctorului Carolyn Porco, cunoscut om de știință din cadrul NASA, care ne prezintă furtunile de proporții și uimitorii nori hexagonali ai Saturnului în imagini incredibile surprinse cu ajutorul sondei Cassini.

În cel de-al doilea episod, Dara află ce înseamnă imponderabilitatea cu ajutorul unui avion înscris pe o traiectorie parabolică, iar Brian prezintă modul în care oamenii de știință abordează problemele călătoriilor interstelare.

În cel de-al treilea și ultimul episod, Brian dezvăluie modul în care sonda spațială Gaia cartografiază un miliard de stele, iar Dara își propune să petreacă un weekend pe o planetă îndepărtată.

 

Despre BBC Knowledge. BBC Knowledge este o revoluţie în ceea ce priveşte divertismentul de documentare. Printr-o variată grilă de programe de non-ficțiune şi divertisment științific, ne inspirăm telespectatorii să privească lumea în care trăim dintr-o perspectivă nouă şi spectaculoasă. Cultivăm varietatea şi diversitatea şi de aceea oferim una dintre cele mai largi game de programe: de la natură şi știință până la tehnologie, aventură şi istorie. Prin pasiunea şi carisma prezentatorilor noștri, animăm discuțiile şi conversațiile telespectatorilor, stârnindu-le imaginaţia cu ajutorul unor experienţe incredibile. Considerăm cunoaşterea o călătorie fascinantă a descoperirilor împărtăşite, de aceea BBC Knowledge nu încetează să surprindă, să inspire şi să uimească asupra universului în care trăim.

 

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Romtelecom, Digi și Orange TV.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22