Criza din Republica Moldova. Băsescu: Este lovitură de stat

Denisa Zamfir / 09 iun 2019 / 18:36 Salveaza PDF Comentarii
Traian Băsescu
Descriere foto: Traian Băsescu

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat cu privire la situația din Republica Moldova faptul că are loc o lovitură de stat dată de oligarhul Vladimir Plahotniuc „sub ochii blâzni și umezi ai UE".

''Este o lovitură de stat dată de Plahotniuc! Nu e glumă ce vă spun, într-un stat european asociat al Uniunii Europene se produce sub ochii blânzi şi umezi ai UE o lovitură de stat.  Au avut loc alegeri în februarie. Au ieșit trei partide sensibil egale, socialiștii cu cel mai mare număr de mandate, alianța ACUM pro-europeană și PD al dlui Plahotniuc. Aceste trei partide mari nu au reușit să ajungă la o înțelegere în primele 3 luni de după alegeri.

Când Partidul Democrat a văzut că nu îi iese partea guvernării, a declanşat urgia constituţională care nu mai ţine cont de faptul că preşedintele poate să dizolve sau nu şi spune că preşedintele este obligat să dizolve şi scote decizie din proprie iniţiativă pentru suspendarea alegerilor din Parlament de ieri şi a nominalizării Guvernului.

Astăzi, lovitura de stat evoluează şi Curtea Constituţională controlată de acelaşi mafiot Plahotniuc îl suspendă pe Dodon şi îl pune pe premierul Pavel Filip în funcţia de preşedinte interimar. Aşa ceva este de neimaginat în Europa şi arată că Plahotniuc controlează toate instituţiile statului şi acum suntem în faţa unui refuz de a urma procedura corectă după nişte alegeri care au fost declarate corecte de către observatorii de la UE şi de la Consiliul Europei
Plahotniuc este un tip care şantează lume. Îl şantajează şi pe preşedintele Dodon, preşedinte care a avut cu el nişte discuţii, se pare dacă sunt adevăratele întregistrările, despre bani. Dar asta nu are nimic comun cu alegerile. Dodon, dacă sunt probe că a finanţat partidul din Rusia, va răspunde în faţa legii. Dar ce are asta cu rezultatul alegerilor şi instalarea guvernului pro-european de la Chişinău. Faptul că România nu reacţionează nu este în regulă'', a declarat Traian Băsescu, la B1 TV. 

Vezi și: Vicepremierul rus consideră că evenimentele de la Chişinău sunt exclusiv un proces politic intern


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27