Vicepremierul rus consideră că evenimentele de la Chişinău sunt exclusiv un proces politic intern

Vicepremierul rus Dmitri Kozak
Vicepremierul rus Dmitri Kozak

Vicepremierul rus Dmitri Kozak a declarat că blocul ACUM şi PSRM au dat dovadă de curaj atunci când ''au depăşit neînţelegerile politice pentru a crea condiţii pentru rezolvarea ulterioară civilizată a diferendelor bazate pe voinţa reală a cetăţenilor Moldovei'', relatează duminică Unimedia, citând RIA Novosti.

Declarăm în continuare că acesta este în mod exclusiv un proces politic intern. Totuşi, pentru Rusia este extrem de important ca acele forţe care determină vectorul extern al dezvoltării Moldovei să exprime voinţa adevărată a poporului, a spus Kozak.

Menţionez cu plăcere sprijinul acestei poziţii din partea Uniunii Europene şi a SUA. Acest fapt, deşi nesemnificativ din punct de vedere geopolitic, este încă o confirmare a necesităţii interacţiunii şi a posibilităţii de a ajunge la un acord asupra problemelor fundamentale ale ordinii mondiale moderne pe o platformă civilă, a adăugat Kozak.

Unimedia aminteşte că, pe 3 iunie, Dmitri Kozak, a întreprins o vizită de lucru în Republica Moldova.

După întrevederea cu oficialul rus, socialiştii au anunţat că părţile au discutat despre o gamă largă de probleme, inclusiv cooperarea economică şi umanitară cu Federaţia Rusă, situaţia politică actuală din ţară şi din regiune, şi perspectivele aprofundării relaţiilor moldo-ruse în mai multe domenii de cooperare.

Liderii Blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, au mers la întrevederea cu Kozak, la care s-a discutat despre situaţia politică şi necesitatea imediată de dezoligarhizare a statului.

Liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, a avut şi el o întrevedere cu Dmitri Kozak. Potrivit unui comunicat difuzat de PD, discuţiile au vizat situaţia politică din ţară, unde Plahotniuc le-a menţionat oficialilor despre mişcarea democraţilor prin care au emis o invitaţie către PSRM cu privire la crearea unei majorităţi parlamentare.

Vezi și: Guvernul condus de Maia Sandu are, luni, prima şedinţă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel