Criza din Guvern provocată intenționat? Bogdan Teodorescu: „USR se trezește din basmul pe care și l-au creat”

Facebook - Vlad Voiculescu
Facebook - Vlad Voiculescu

Jurnalistul Bogdan Teodorescu a comentat pe marginea crizei din guvern, adâncită de USR PLUS, care din partidul de opoziție și anti-sistem au ajuns în centrul guvernării. Teodorescu cataloghează aceste zile ca „trezirea la realitate” a USR-ului. 

Criza din Guvernul Cîțu a pornit în urma demiterii ministrului Vlad Voiculescu și a secretarului de stat Andreea Moldovan. Răzvan Dumitrescu i-a prezentat invitatului său, Bogdan Teodorescu, ipoteza conform căreia criza ar fi una intenționată.

„Știți bine că răspunsul ăsta poate să ni-l dea probabil vreo două persoane: doamna Moldovan, care înțeleg că este autoarea și eventual domnul Voiculescu, în condițiile în care domnia sa a fost informat. Se știe clar cine conducea Ministerul Sănătății, dar să nu intrăm în subiectul ăsta”, a comentat acesta ipoteza propusă. 

USR se trezește din propriul basm

„Tot ce pot să spun este următorul lucru. La acest moment USR PLUS se trezește după vreo 4 ani de basm, ei au trăit, cum zic americanii, într-un „fairytale”, într-o poveste frumoasă. S-au născut mici, au devenit mari, au fost luați în brațe de vocile importante ale dreptei românești, s-au făcut mitinguri în jurul lor, apăreau în imaginarul colectiv ca niște salvatori moderni veniți la serviciu pe bicicletă. Toți acești oameni au devenit un simbol ai noii Românii. Pe acest val au crescut ca Făt-Frumos, într-o săptămână, cât alții într-un an. Și au ajuns la guvernare. Au obținut ce ministere și-au dorit, a pus oamenii pe care și i-au dorit. Timp de 4 luni de zile, fiind la guvernare s-au comportat ca în opoziție, înjurându-și partenerii de guvernare pe unde au putut. În acest moment a venit returul. 

Este prima dată când USR se confruntă cu o criză majoră în care nu doar că sunt obligați să dea un pas înapoi, dar nici nu beneficiază de o largă susținere populară, măcar în zona dreptei, acolo unde se așteptaseră sa o aibă. Ei în acest moment au parte de ceea ce se numește o trezire brutală, dintr-un basm pe care și l-au făurit, și intrarea în lumea reală. Ei nu mai sunt partid de opoziție, sunt partid de guvernare, nu mai sunt partid anti-sistem, sunt sistem”, a declarat Bogdan Teodorescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel