Corul fraierilor cântă Corul Vânătorilor, la Balc

Ca vechi susținător Vier Pfoten cred că am dreptul să protestez împotriva protestului de la Balc.   Pot fi, sau nu, de acord cu ideea că unii care împușcă animale cu mitraliera  ascund alte frustrări, dar mai mult nu am ce discuta și nu văd rostul luării acestui carnagiu în balon (cu aer cald).

Vânătoarea, în sine, e un sport sângeros, pe care nu îl înțeleg și nu îl voi practica vreodată. Însă, spre deosebire de braconaj, care distruge mediul, vânătoarea organizată, cu reguli stricte și practicanți plini de bani, ajută la salvarea naturii. Dacă nu era fond de vânătoare la Balc, țăranii ar fi făcut pădurea surcele, după ce prindeau cu lațul cei trei-patru mistreți sălbatici, cu scuza că își apără porumbul. Apoi, venea un concern multinațional și construia,  pe locul fostei păduri, o fermă de porci și un abator.

Ce bine ar fi să avem cât mai multe domeniii de vânătoare, ca la Balc! Or fi porcii crescuți în spatele unui gard de sârmă ghimpată, dar au la dispoziție sute de hectare, nu doar 5 mp, ca porcul de fermă. Iar noi (și multe alte specii de păsări, plante și animale ) ne alegem cu câteva sute de hectare de pădure. În final, în loc să-l taie pe porc cu cuțitul, ca în curtea sătenilor din Balc, vine Țiriac cu regele Porsche și-l asomează, cu un glonte în cap, așa cum ne cere UE. Dacă magnatul sucurilor Rausch preferă să dea un sac de bani ca să ucidă porcul, așa cum ar face-o un veterinar  plătit pentru asta, eu zic să profităm, nu să ne revoltăm.

Ce ar fi fost dacă nu se dezvolta pescuitul sportiv, folosind  bălțile din câmpie? E drept că niște șmecheri au făcut bani din asta, dar dacă ne apucam să protejăm peștii, să nu se ude, braconierii goleau balta în doi ani, cum s-a întâmplat în Deltă, când mafia locală a distrus concesionările. Neîngrijite, bălțile deveneau mlaștini, apoi erau asanate, pentru ca un alt șmecher să cultive porumb și cu asta, basta.

Vânătoarea și pescuitul sunt șanse pentru turism și pentru natură. Câți țărani câștigă un milion pe zi, plus un sac cu carne de mistreț , plimbându-se prin pădure?  Întrebați-i pe cei care lucrează la miile de pensiuni din câmpia Panonică: e mai rentabil să găzduiești vânători sau pescari, ori să tragi la prașilă, ca sătenii din Câmpia Română?

În fine, o observație politică: la dezbaterea televizată din 2004, Traian Băsescu a punctat și grație unei întrebări despre vânătoare, puse lui Adrian Năstase. A reieșit că Năstase are acest instinct criminal în sânge. Blajinul Traian Băsescu a ajuns președinte. Dacă e bine, haideți să huiduim împreună Corul Vânătorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel