Kelemen Hunor, după consultarea cu Klaus Iohannis: Nu se poate accepta! Schimbare mascată

Liderul UDMR a afirmat că a terminat ”foarte repede această rundă de consultări”. Klaus Iohannis a aflat punctul de vedere al UDMR, susținător al moțiunii de cenzură. 

”Am spus ce nu vom face” a afirmat Kelemen Hunor. A adăugat că a mai spus ”lucrurile care trebuie clarificate urgent”. UDMR nu va asigura majoritatea PSD, în schimb. Astfel, nu va vota candidatul PSD - Pro România pentru funcția de prim-ministru. Votul a fost pentru a bloca sistemul de alegere a primarilor, în două tururi, nu pentru un alt proiect politic, a explicat Kelemen Hunor. UDMR n-a mers cu propunere de prim-ministru. 

Kelemen Hunor consideră că trebuie sesizat CCR privind OUG care permite alegătorilor să voteze oriunde. ”Nu se poate accepta” a afirmat liderul UDMR. ”Avem un sistem bazat pe liste județene, mandatele sunt calculate în funcție de numărul de locuitori din județ. Dacă fiecare votează acolo unde dorește, se bulversează totul” a mai spus liderul UDMR.  ”E o schimbare mascată a sistemului nostru electoral, ceea ce nu poate fi acceptat” a mai afirmat Kelemen Hunor. El mai crede că nu este constituțional să fie alegeri locale în același timp cu cele anticipate parlamentare. Totodată, a remarcat că alegerile locale, în contextul politic actual, ar urma să aibă loc în luna iulie, nu în iunie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel