Ciupercile halucinogene ca medicament. Psihedelicele pot fi următorul tratament inovator

De la tratarea depresiei până la gestionarea dependenței de alcool, cercetătorii spun că ciupercile halucinogene  au multe beneficii asupra sănătății.

 


 
 
 

De la tratarea depresiei până la gestionarea dependenței de alcool, cercetătorii spun că ciupercile halucinogene  au multe beneficii asupra sănătății, conform healthline.com.

Ciupercile halucinogene conțin psilocibină, un compus halucinogen.

Starea cercetării psilocibinei


Cercetările au arătat că psilocibina are potențialul de a trata o serie de tulburări psihiatrice și de comportament, deși nu a primit încă aprobarea FDA.

Potențialele sale indicații includ depresia, tulburarea obsesiv-compulsivă, renunțarea la fumat, dependența de alcool, dependența de cocaină sau durerile de cap.

În ultimele luni au apărut și inițiative importante în Denver, Colorado și Oregon pentru a decriminaliza psilocibinei.

Ciupercile cu psilocibină rămân un medicament din Lista I, în conformitate cu Drug Enforcement Administration, ceea ce înseamnă că sunt clasificate ca având „nicio utilizare medicală acceptată în prezent și un potențial ridicat de abuz”.

Alte medicamente din Lista I includ marijuana, MDMA și LSD.

Cu toate acestea, în ciuda stigmatizării sociale și a birocrației legale, cercetătorii merg mai departe cu studiile clinice pentru aprobarea FDA.

Dr. George R. Greer, co-fondator și președinte al Institutului de Cercetare Heffter, un centru de cercetare non-profit care se concentrează pe utilizările terapeutice ale psihedelicelor, în special psilocibinei, își explică motivațiile:

„Misiunea noastră este dublă: una de a face cercetări care ne ajută să înțelegem mintea, creierul, cum funcționează toate acestea și numărul doi, pentru a ajuta la reducerea suferinței prin utilizarea terapeutică a psihedelicelor.”

Institutul se concentrează în prezent pe două domenii principale de cercetare a psilocibinei: dependența și tulburările psihice legate de cancer. Terapia cu psilocibină legată de cancer este considerată una dintre cele mai promițătoare domenii de cercetare pentru medicament.

Cu toate acestea, având în vedere numărul mare de indicații potențiale pentru psilocibină, este important să rețineți că volumul cercetărilor variază, de asemenea, foarte mult, de la studii pilot unice la studiile de aprobare de faza II sau III de către FDA.


Depresie


Depresia este printre cele mai cercetate indicații pentru terapia cu psilocibină. Terapia cu psilocibină a primit denumirea de „terapie revoluționară” de către FDA pentru tratamentul depresiei.

Institutul Usona, un centru de cercetare psihedelică, se află în prezent în faza de planificare a studiului de fază III, care va începe probabil anul acesta.


Renunțarea la fumat și alte dependențe


Într-un mic studiu pilot de la Universitatea Johns Hopkins, cercetătorii au descoperit că terapia cu psilocibină a îmbunătățit semnificativ abținerea de la fumat pe o perioadă de urmărire de 12 luni.

Matthew Johnson, PhD, profesor asociat de psihiatrie și științe comportamentale la Johns Hopkins University School of Medicine, a condus acel studiu.

Potrivit acestuia, psilocibina are, de asemenea, potențialul de a trata alte tulburări legate de consumul de substanțe, inclusiv dependența de alcool și cocaină.


Distres psihologic legat de cancer


„Au existat rezultate preliminare promițătoare în astfel de domenii, cum ar fi tratamentul anxietății existențiale copleșitoare la persoanele care se confruntă cu sfârșitul vieții, care au diagnostice de cancer în stadiu avansat”, a declarat pentru Healthline dr. Charles Grob, profesor de psihiatrie la UCLA David Geffen School of Medicine.

Va fi vreodată aprobată psilocibina de FDA?


În ciuda cercetărilor promițătoare, nu există o cronologie realistă pentru când sau dacă psilocibina va fi vreodată aprobată de FDA.

Experți subliniază că substanța poate fi periculoasă din mai multe motive dacă este administrată incorect.


Psilocibina afectează sistemul cardiovascular și poate duce la creșterea tensiunii arteriale sau la bătăi neregulate ale inimii.

De asemenea, are potențialul de a provoca probleme psihologice grave și permanente.

Siguranța și eficacitatea tratamentului cu psilocibină trebuie încă dovedite în mod satisfăcător FDA, ceea ce, până acum, nu a făcut-o.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel