Ciocolata care susține organismele modificate genetic, OMG, lansată oficial

Ciocolată
Ciocolată

Brandul Ethos Chocolate, aparținând ciocolatierilor artizanali SPAGnVOLA, tocmai a lansat o nouă linie, pe a cărei etichetă se proclamă susținerea OMG-urilor.

Producătorul dorește ca astfel să promoveze cultivarea soiurilor modificate genetic, ca o soluție durabilă pentru a salva arborele de cacao.

Oamenii de știință prevăd că această plantă va dispărea după anul 2030 din cauza schimbărilor climatice și a unei boli care afectează tot mai multe plantații.
SPAGnVOLA este o firmă de familie, care produce manual ciocolată de cea mai bună calitate. Pe site-ul ei a explicat cum s-a născut această inițiativă:
"Puțini dintre noi ne dăm seama că am putea fi printre ultimele generații care știu ce gust are ciocolata. Oamenii de știință avertizează că schimbările climatice și bolile ar putea duce la dispariția arborelui de cacao până în 2030. Dar tot ei mai spun că utilizarea OMG ar putea fi cheia pentru salvarea acestei plante".

Speciile de plante salvate de la dispariție de biotehnologie

După cum arată producătorul de ciocolată, culturile biotehnologice au ajutat la salvarea altor specii pe cale de dispariție și au făcut progrese care ajută fermele din întreaga lume să obțină culturi mai durabile și mai rezistente la un mediu în schimbare dramatică.
„Nu are sens să nu folosiți această tehnologie pentru a produce cacao", mai spun producătorii.
Brandul prezintă patru tipuri de ciocolată, fiecare având o aromă asociată cu o poveste de succes a culturilor modificate genetic în lume. "Fiecare ciocolată reprezintă o poveste de succes dovedită a potențialului incredibil al agriculturii transgenice care ajută la rezolvarea celor mai dificile provocări alimentare". Sortimentele de ciocolată realizate de SPAGnVOLA au arome care celebrează reușitele biotehnologiei:

OPTIMIST - reprezintă copacul de cacao și inițiativa internațională de a-l salva prin agricultura biotehnologică.


SUPRAVIEȚUITORUL - reprezintă papaya din Hawaii, o cultură care a fost salvată de la devastare la sfârșitul anilor '90, datorită biotehnologiei. Virusul de pe inelul morții a provocat un dezastru, iar oamenii de știință internaționali au dezvoltat o tulpină fortificată, rezistentă la virus.


MĂRUL - CREATORUL TRENDURILOR - reprezintă soiul de mere Apple Arctic, un soi transgenic care nu oxidează după tăiere, ceea ce îi protejează aroma și valoarea nutritivă, reducând astfel deșeurile alimentare.


EROUL - reprezintă portocala care, ca și arborele de cacao, este în pericol de dispariție din cauza unei boli a plantelor. Prin cercetare, un nou soi transgenic este dezvoltat pentru a salva cultura din Florida.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul firmei, https://ethos-chocolate.com/ , dar și la adresa https://afreshlook.org/voices/announcing-ethos-chocolate/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel