Cineastul gălăţean Andy Lupu i-a cucerit pe americani. "Tinerețea unui dictator", nominalizare la Golden Globes

Elena și Nicolae Ceaușescu, la Neptun / Foto: Agerpres
Elena și Nicolae Ceaușescu, la Neptun / Foto: Agerpres

România este reprezentată la Globurile de Aur de gălățeanul Andy Lupu, jurnalist și cineast.

Producția cinematografică "Tinerețea unui dictator", creată de cineastul originar din Galați și fost jurnalist la "Viața Liberă", Andy Lupu, este inclusă în competiția pentru premiile Golden Globes 2024. Lupu, care semnează atât scenariul cât și regia filmului, împărtășește ecranul cu alt gălățean notabil, actorul Cristian Gheorghe.

Filmul se află în competiție la două categorii prestigioase: "Cel mai bun film străin" și "Cea mai bună actriță în rol secundar". În această din urmă categorie, recunoașterea se îndreaptă către Flavia Giurgiu, care interpretează personajul Elenei Ceaușescu. Meritul ei a fost deja recompensat la un important festival de film din Los Angeles, California.

Nominalizarea la Golden Globes este, clar, dovada recunoașterii internaționale a operei cinematografice locale, marcând contribuția semnificativă a talentelor gălățene la industria filmului, după cum notează și Viața Liberă.

Când vor fi anunțați câștigătorii

Nominalizările pentru cea de-a 81-a ediție a prestigioaselor premii Golden Globes vor fi anunțate pe 11 decembrie 2023. Gala laureaților este programată să aibă loc pe 7 ianuarie anul viitor și va fi găzduită și transmisă în direct de CBS.

Filmul este o coproducție româno-moldovenească, realizată cu sprijin internațional din partea Germaniei, Elveției și Danemarcei. Acest film explorează parcursul și transformarea tânărului Nicolae Ceaușescu, de la stadiul de ucenic modest la poziția de lider al unui regim politic controversat.

Pelicula este o operă de ficțiune istorică, inspirată din evenimente autentice. Scenariul își deschide firul narativ odată cu plecarea lui Nicolae din Scornicești, culminând în momentul în care acesta devine liderul de vârf al partidului. Povestea este conturată din perspectiva comuniștilor, oferind o viziune inedită asupra bastioanelor formării unei mișcări comuniste în contextul unor vremuri agitate și pline de violență. Filmul se adresează atât tinerilor care nu au trăit în epoca comunistă, oferindu-le o perspectivă autentică, cât și celor care au trăit experiențe directe în acea perioadă istorică tumultuoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel