Cine ar fi trebuit să joace rolul Danei din "Liceenii" în locul Oanei Sârbu. Puțini știu asta

Foto: Facebook / Studiourile Buftea
Foto: Facebook / Studiourile Buftea

Rolul Danei din Liceenii ar fi putut fi interpretat de o altă actriță din România.

Filmul „Liceenii” este considerat unul dintre cele mai apreciate filme românești din toate timpurile. La 37 de ani de la premieră, românii continuă să vizioneze cu plăcere întreaga serie ori de câte ori au ocazia. Totuși, puțini știu un detaliu destul de interesant: Oana Sârbu nu ar fi fost prima alegere a producătorilor pentru rolul Danei în acest film. Mai existau și alte opțiuni!

Dana este fata silitoare, eleva cu note mari, cuminte, ascultătoare, eminentă care nu se lasă ușor impresionată de gesturile băieților. Oana Sârbu a luat în cele din urmă rolul și pentru chipul angelic, vocea suavă și inocența pe care o inspira încă de la acea vârstă.

Nimeni nu s-a așteptat la acest nume

Filmul „Liceenii” a fost o rampă de lansare pentru mulți actori tineri, iar Oana Sârbu și Ștefan Bănică Junior au devenit vedete remarcabile ale filmului. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu că inițial rolul Danei ar fi putut fi interpretat de altă actriță, astăzi nume sonor în showbiz. Este vorba despre Bianca Brad.

                               

În arhiva Studiourilor Buftea există această fotografie care a fost făcută și publică în nenumărate rânduri unde Ștefan Bănică Junior apare alături de Bianca Brad. Conform spuselor acesteia, regizorul a fost nevoit să renunțe în ultima clipă la mai mulți actori, inclusiv la ea și nu i s-au dat prea multe motive pentru care nu a mai apărut în filmul de succes.

„Nu îmi amintesc să mi se fi dat vreo explicație… E posibil să se fi făcut alegerea și din perspectiva marketingului, preferând persoane deja cunoscute sau cu nume sonore… se practica încă de atunci, asta… iar eu eram la început de drum și a nimănui. Desigur este doar o supoziție”, a spus Bianca Brad, în urmă cu mulți ani, atunci când a fost întrebată de un fan de ce nu a fost ea cea care a primit rolul Danei, potrivit Adevărul.

       

Bianca Brad și Ștefan Bănică - Foto: Facebook / Studiourile Buftea

Actrița în vârstă de 55 de ani a ajuns să fie cunoscută pe sticlă și prin prisma rolului principal pe care l-a avut în pelicula „Zâmbet de soare” (1988) și recunoaște că Ștefan Bănică Junior a fost cel care a încurajat-o să ia calea actoriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel