Cincinnati: Novak Djokovic-Roger Federer, rezultat în finală

Finala de anul acesta de la Cincinnati, la masculin, i-a opus pe Novak Djokovic și Roger Federer.

Tenismanul sârb Novak Djokovic a reuşit să câştige turneul de la Cincinnati (Ohio), după cinci finale pierdute în această competiţie, dotată cu premii totale de 5.669.360 dolari, impunându-se duminică în două seturi simetrice, 6-4, 6-4, în faţa elveţianului Roger Federer. Graţie acestui succes, Djokovic (31 ani) a intrat în istorie, devenind primul jucător care a câştigat cel puţin o dată unul dintre cele nouă turnee de categoria Masters 1.000 din circuitul ATP.

'Am jucat deja cinci finale aici şi le-am pierdut pe majoritatea dintre ele. Le-am pierdut împotriva acestui om excepţional, Roger... Îţi mulţumesc că m-ai lăsat să câştigat o dată la Cincinnati', a glumit Djokovic, care s-a înclinat în faţa elveţianului în trei dintre finalele disputate la turneul din Ohio (2009, 2012, 2015), după ce în 2008 sârbul a fost învins în finală de britanicul Andy Murray.

'Este un vis care s-a realizat', a adăugat Djokovic, câştigătorul ediţiei din acest an a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon.

Septuplu câştigător al trofeului în Ohio, Federer nu mai cunoscuse înfrângerea pe cimentul de la Cincinnati din 2013, când a fost eliminat în sferturile de finală de spaniolul Rafael Nadal. 'Novak este un mare campion. Astăzi, el este cel care face istorie', a spus veteranul elveţian, în vârstă de 37 ani.

Roger Federer şi Novak Djokovic s-au întâlnit de 46 de ori până în prezent, sârbul având un avantaj de două victorii în faţa elveţianului (24-22). Precedentul lor duel a avut în 2016, în semifinalele Openului Australiei, victoria revenindu-i atunci tot lui Djokovic (6-1, 6-2, 3-6, 6-3).

Vezi și: Halep, finală Cincinnati. Primele declarații ale româncei



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel