Cinci sfaturi pentru a avea un ten frumos

fata de ten ingrijit
fata de ten ingrijit

Se spune că pielea este oglinda organismului uman şi că un ten frumos reflectă sănătatea individului. De aceea pentru a avea un ten frumos şi luminos este bine să ne gândim la mai multe aspecte ce ţin de stilul de viaţă şi nu numai la ce fel de produse de îngrijire folosim.

Frumuseţea pielii, în general, şi a tenului, în particular, depinde de rutina de îngrijire, dar şi de stilul de viaţă, potrivit Mediafax. Iată ce trebuie să faci pentru a avea un ten frumos:

1. Îngrijirea zilnică. Pielea, cel mai mare organ uman, are nevoie de îngrijire zilnică. De aceea, este important să ai un ritual zilnic de îngrijire a pielii şi mai ales a tenului. Pentru un ten frumos, este bine să te demachiezi de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, să îţi cureţi faţa cu un produs potrivit tipului tău de piele şi să hidratezi pielea. Trebuie să ştii, de asemenea, că loţiunea de curăţare trebuie lăsată să acţioneze cel puţin 30 de secunde înainte de a te clăti cu apă rece.

2. Hidratarea . Cele opt pahare de apă nu sunt un mit. Un organism hidratat înseamnă o piele hidratată, deci încearcă să reduci consumul de alcool şi băuturi carbogazoase şi bea mai multă apă. În ceea ce priveşte hidratarea externă, trebuie să ştii că toate tipurile de ten necesită hidratate, inclusiv cel gras. Dacă pielea nu este suficient de bine hidratată, ea va produce şi mai mult sebum, deci este important să alegi un produs hidratant în funcţie de tipul de ten.

3. Alimentaţia corectă. O alimentaţie echilibrată este importantă pentru starea noastră de bine şi pentru un aspect fizic plăcut, inclusiv o piele frumoasă. Aşa că încearcă să eviţi gră,simile, consumă mai multe legume, cereale integrale, fructe. Fii atentă la ce tip de lapte consumi. Specialiştii sunt de părere că anumiţi hormoni din lapte favorizeză apariţia coşurilor.

4. Somn suficient. În timpul nopţii şi al somnului, pielea se regenerează şi calitatea somnului se reflectă pe tenul nostru. Un somn de 6-8 ore se va "traduce" într-un ten luminos.

5. Gomajul şi masajul. O dată pe săptămână este important să îţi aplici un gomaj facial, pentru a scapa de celulele moarte. Îţi poţi face gomajul singură, dintr-o linguriţă de mălai şi o lingură de miere. După gomaj, masează-ţi tenul cu o loţiune hidratantă sau un ulei hidratant, cum ar fi cel de argan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel