EXCLUSIV  CFR Marfă, scufundată în pierderi. Cum explică Răzvan Cuc

Conducerea CFR Marfă a fost decapitată
Conducerea CFR Marfă a fost decapitată

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a discutat în cadrul unui interviu acordat DCNews despre situația în care se află CFR Marfă, companie care contabilizează pierderi de zeci de milioane de euro. În ultimii trei ani, CFR Marfă, companie ce trebuia privatizată în 2013, a înregistrat pierderi de peste 84 milioane euro.

Explicațiile ministrului Transporturilor

”CFR Marfă, într-adevăr, nu are cota de piață determinantă, dar acest lucru datorită prețului, pentru că sunt niște licitații care se fac și toți participă la licitație, inclusiv operatorii privați și operatorii de stat. Gradul de încărcare direct proporțional cu materialul rulant din componența CFR Marfă este acoperit 100%, deci CFR Marfă lucrează cu tot materialul rulant. (...) Categoric funcționează economia, noi încercăm să redresăm CFR Marfă ca și companie de stat să o aducem, cât de cât să o închidem pe 0 în cel mai scurt timp, e un plan de redresare. Bine, a fost o problemă legată de managementul companiei, știți foarte bine că în luna mai au fost anumite probleme, istorice din păcate pentru vânzarea unui număr de 2500 de vagoane în 2016, lucru care practic a produs o încetinire a ritmului de redresare, dar acum s-a intrat într-un ritm mult mai alert, aleargă după contracte. Le-am spus: ”voi nu vă comportați ca o companie de stat, chiar dacă sunteți de stat, comportați-vă exact ca și privații, vă duceți, căutați contracte și să vă acoperiți, să știți sigur că nu stați nici un minut.”, a spus Răzvan Cuc.

Întrebat dacă există și competiție externă pentru CFR Marfă, Răzvan Cuc a răspuns: ”Sunt, am înțeles cu undeva la 6% a intrat o piață o firmă străină. Predominant sunt CFR Marfă și alte companii românești.”

Ministrul Transporturilor nu crede că vom ajunge în situația în care vom închide compania în condițiile în care retail-ul va ajunge în proporție de 80% străin și transportul de marfă tot străin, pentru că ”CFR Marfă, vreau să cred cu toată tăria că actualul management au luat în serios ce și-au asumat prin planul de administrare și vor redresa compania. Îi văd că sunt foarte activi”. 

 Răspunsul integral îl puteți urmări în video următor:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel