Cele mai ciudate creaturi din oceane şi de ce sunt ele importante - GALERIE FOTO

Creaturile marine sunt printre cele mai ciudate , frumoase şi puţin cunoscute vieţuitoare. Strategiile intrigante de împerechere, armele de apărare care îşi schimbă forma şi abilităţile de camuflare sunt premisele unor fotografii uimitoare.

Unele dintre cele mai bune povestiri şi imagini cu aminale marine apar în noua carte „Sex, Drugs ans Sea Slime“, publicată de biologul marin Ellen Prager, scrie wired.com.

Prager a cercetat literatura de specialitate pentru a aduna o colecţie impresionantă de imagini şi, cel puţin la fel de important, de fapte mai puţin cunoscute despre vietăţile marine şi de ce sunt ele importante. „Sper ca toţi să înţeleagă că indiferent cât de mare, mică sau ciudată este o creatură din ocean, aceasta este importantă nu numai pentru ecosistemul oceanului, ci chiar pentru rasa umană“, a declarat Ellen Pragen.

De la penisuri care se regenerează, la caracatiţe care se auto-amputează, puteţi vedea câteva imagini publicate în cartea „Sex, Drugs and Sea Slime“ în galeria foto de mai jos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel