Cele mai bune ceaiuri pentru ameliorarea astmului

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Astmul este o tulburare cronică care afectează căptușeala căilor respiratorii, care devin inflamate și înguste, ducând la simptome precum dificultăți de respirație, respirație șuierătoare și tuse. Deși există multe tratamente convenționale pentru astm bronșic, unele ceaiuri din plante pot ameliora simptomele.

Astmul este o tulburare cronică care afectează căptușeala căilor respiratorii, care devin inflamate și înguste, ducând la simptome precum dificultăți de respirație, respirație șuierătoare și tuse. Deși există multe tratamente convenționale pentru astm bronșic, unele ceaiuri din plante pot ameliora simptomele, conform healthline.com.

Ceai de ghimbir


Ceaiul de ghimbir se face prin fierberea rădăcinilor plantei de ghimbir.

Acest condiment puternic este încărcat cu substanțe nutritive și compuși bioactivi. Este asociat cu beneficii precum reducerea inflamației, ameliorarea stării de greață și nivelurile scăzute de zahăr din sânge.

În plus, cercetările sugerează că ghimbirul poate ajuta la ameliorarea simptomelor de astm.

Studiile indică faptul că compușii de ghimbir, cum ar fi gingerolii și shogaolii, pot atenua simptomele astmului prin reducerea inflamației căilor respiratorii.

Te poți bucura de ceaiul de ghimbir ca atare sau cu un strop de lămâie, miere sau scorțișoară.

Ceai verde


Ceaiul verde este o băutură populară derivată din frunzele plantei Camellia sinensis.

Este plin de nutrienți, compuși vegetali și antioxidanți, care sunt legați de pierderea în greutate, precum și de un risc mai scăzut de diabet de tip 2, boli de inimă și anumite tipuri de cancer.

În plus, cercetările sugerează că ceaiul verde poate ameliora simptomele astmului.

Pentru început, studiile pe animale arată că antioxidanții din ceaiul verde pot ajuta la reducerea inflamației plămânilor - o caracteristică comună a astmului.

Ceai negru


La fel ca ceaiul verde, ceaiul negru provine din planta Camellia sinensis. Cu toate acestea, este expus la aer pentru oxidare, ceea ce face ca frunzele să devină maro închis, intensificând aroma. 

La fel ca ceaiul verde, ceaiul negru conține cofeină, care vă poate ajuta să vă relaxați căile respiratorii și vă îmbunătățește funcția pulmonară. Acest lucru poate oferi o ușurare temporară a simptomelor de astm.

Ceai de eucalipt


Ceaiul de eucalipt este făcut din frunzele arborelui de eucalipt, care este plin de antioxidanți puternici și compuși vegetali precum eucaliptolul.

În special, eucaliptolul poate ajuta la tratarea simptomelor de astm.

Cercetările sugerează că acest compus poate reduce inflamația, scădea producția de mucus și poate extinde bronhiolele - căile de trecere din interiorul plămânilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel