Cel mai poluat oraș. Primul loc în clasamentul negativ

Puține sunt orașele în care să simți că mai poți respira. În urma unui studiu realizat recent, cel mai poluat oraș din lume este New Delhi, capitala Indiei.

Iarna aceasta, nivelul poluării din acest oraș a depășit, la un moment dat, de 60 de ori limita considerată sigură pentru organismul uman, arată CNN în ediția spaniolă. Cel mai nociv poluant atmosferic, PM2.5, a fost prezent în aerul din New Delhi, din noiembrie până în ianuarie, în medie, cu o concentraţie de 575 de micrograme pe metru cub, în timp ce în Beijing, în aceeaşi perioadă, nivelul maxim de PM2.5 a fost de 400 demicrograme pe metru cub.

Poluantul PM2.5 este folosit pentru a face referire la substanțele aflate în aer, cum ar fi amoniacul, carbonul sau nitrații, sub forma unor particule extrem de mici care pot trece în sânge, provocând boli, precum canceru. Într-un oraş precum Londra, concentraţia medie de PM2.5 este de 20 micrograme, nivel considerat sigur pentru organism.

Trebuie spus că New Delhi nu stă foarte bine nici la capitolul rigurozităţii măsurilor anti-poluare sau în ce priveşte aplicarea acestora, mai notează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel