Cel mai bătrân animal care trăiește pe uscat a împlinit 191 de ani

foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ

Cea ma bătrână țestoasă se apropie de 200 de ani.

Jonathan, cea mai vârstnică țestoasă din lume și totodată cel mai bătrân animal care trăiește pe uscat, a împlinit de curând 191 de ani, stabilind astfel un nou record în Cartea Recordurilor Guinness, scrie livescience.com.

Prezentă în St. Helena, un teritoriu britanic din Oceanul Atlantic, Jonathan a trecut prin istorie asistând la mandatul a 40 de președinți americani și 31 de guvernatori. Informațiile despre acest animal sunt limitate, însă documentele atestă faptul că a ajuns în St. Helena în 1882, când era deja matur, având cel puțin 50 de ani.

Jonathan a preluat "ștafeta" de la Tu’i Malila, o altă țestoasă care a trăit aproximativ 188 de ani și care a murit în 1965.

Îndrăgostit de viață

Seniorul Jonathan, o impresionantă țestoasă gigant originară din Seychelles, a uimit lumea întreagă încă de când a trecut de suta de ani. Cu toate că și-a pierdut vederea și simțul mirosului, Jonathan încă mai luptă pentru viață.

Își petrecere cel mai mult timp în compania tovarășilor ei mult mai tineri, David și Emma, în vârstă de 55 de ani, respectiv Fred, de 32 de ani. Chiar și în ciuda faptului că a depășit speranța de viață cu peste 40 de ani, Jonathan nu se lasă pradă bătrâneții.

Cu un libido remarcabil, Seniorul Jonathan era adesea observat în momente de împerechere cu Emma și, uneori, cu Fred. Veterinarul său, Joe Hollins, a mărturisit că, în ciuda vârstei înaintate, Jonathan nu era deloc mofturos și se bucura de mese îmbelșugate cu aceeași plăcere precum un pui de țestoasă care, spun cercetătorii, ar putea mânca încontinuu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel