Ce înseamnă „lunea la minimum“. Un nou trend de pe Tik Tok promite începutul de săptămână ideal

Foto: Freepik
Foto: Freepik

„Lunea la minimum” este „o strategie de prevenire a epuizării”.

„Lunea la minimum” este cea mai nouă modă care pune stăpânire pe rețeaua socială TikTok. Acest concept a fost creat de Mariso Jo Mayes după ce a experimentat epuizarea la locul de muncă, relatează New York Post. Hashtag-ul #bareminimummondays a fost utilizat tot mai des, în ultima perioadă, de internauți care iau, astfel, parte la această nouă modă.   

În momentul în care femeia, în vârstă de 29 de ani, s-a simțit epuizată, s-a îndreptat spre o activitate independentă, însă și-a dat seama că se confrunta cu o problemă care ține de perfecționism. 

@itsmarisajo Replying to @alysialovesmakeup This shift would’ve saved me so much stress & overwhelm back in my corporate days ????‍???? #bareminimummonday #bareminimummondays #worklifewellbeing #burnoutrecovery #wfhtips ♬ Theme From A Summer Place - Percy Faith

„Mă trezeam luni, foarte epuizată, foarte neproductivă", a spus Mayes, care are peste 154.000 de urmăritori pe TikTok. „Și pentru că eram atât de nemulțumită de cât de neproductivă eram, îmi făceam o listă lungă cu lucruri de făcut". Până la sfârșitul zilei se simțea foarte copleșită de presiunea pe care o punea pe ea, fiindcă abia reușea să-și ducă la bun sfârșit sarcinile. Se temea foarte mult de ziua de luni, încât „sperieturile săptămânale de duminică” o paralizau. „În fiecare duminică seara, stăteam trează până târziu, știind că ziua de luni va veni mai repede cu cât mă voi culca mai devreme", a mai afirmat ea. Cum decurge lunea la minimum „Lunea la minimum” este „o strategie de prevenire a epuizării” în care angajații depun un minimum efort pentru a trece cu bine peste cea mai temută zi.

Cum arată ziua de luni a tinerei de 29 de ani care a făcut senzaţie pe internet:

- nu-și stabileşte întâlniri

- în primele două ore ale zilei stă departe de tehnologie. "Citesc, îmi fac de lucru pe acasă, nu verific mailul, nu iau contact cu tehnologia, fac doar ce cred că mă ajută să mă simt bine", a explicat ea.

- la 10:00 munceşte într-un mod creativ sau realizează ceva care-i face plăcere

- serveşte prânzul sau iese la o plimbare

- ritm normal de lucru timp de două ore, evitând să facă mai multe lucruri deodată 

"Ziua de lucru este mai scurtă lunea, dar pentru că lucrez concentrată, fac același volum de lucru ca într-o zi de opt ore. Mi-a schimbat complet relația cu productivitatea, cu munca și cu modul în care mă gândesc la mine însămi", susține ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel