Ce îi va omorî pe astronauţii care pleacă pe Marte înaintea foametei sau a problemelor tehnice - VIDEO

Misiunea astronauților pe planeta Marte va putea fi periclitată de un pericol incredibil.

Misiunea astronauţilor pe Marte nu este pusă în pericol de "molozul" spaţial, de asteroizi, de lipsa aprovizionării, de defecţiuni la motoarele rachetelor sau de extratereştrii răuvoitori aşa cum vedem în filmele de la Hollywood, ci mai degrabă omniprezentele raze cosmice galactice.

Cercetătorii au descoperit că expunerea la aceste raze, care străbat spaţiul, poate cauza probleme cognitive asemănătoare demenţei pentru astronauţi în misiunea NASA pe Marte, care ar urma să dureze cel puţin doi ani şi jumătate.

În cadrul studiului finanţat de NASA, mai mulţi şoareci au fost expuşi la particule înalt încărcate energetic, asemenea razelor cosmice. În cazul lor s-a putut observa un declin al cogniţiei şi apariţia unor schimbări în strucura şi integritatea celulelor nervoase şi a sinapselor, scrie descoperă.ro.

Particulele iradiate din razele cosmice galactice, rămăşiţe ale supernovelor, pot penetra nava spaţială şi corpurile astronauţilor. Pământul este însă protejat de ele graţie magnetosferei sale.

Profesorul Charles Limoli de la Universitatea din California spune că este de aşteptat ca efectele pe care le-au putut vedea cercetătorii la şoarecii din cadrul experimentului să apară şi la oameni."Astronauţii ar putea avea probleme cognitive care vor duce la scăderi ale performanţei, confuzie, creştere a anxietăţii şi probleme legate de sănătatea mentală pe termen lung", a explicat Limoli.

NASA dezvoltă deja tehnologia necesară pentru a trimite oamenii pe un asteriod, până în 2025, şi pe Marte, până în anii 2030.

Citește și: Cancer pancreatic: medicii au inversat procesul de malignizare

Purtătorul de cuvânt al NASA a explicat că misiunea pe Marte va dura cel puţin doi ani şi jumătate. Călătoria până la planetă va dura şase luni, apoi astronauţii vor staţiona pe Marte timp de 18 luni şi în cele din urmă vor parcurge alte şase luni în spaţiu pe drum spre Pământ.

Deşi pe perioada în care se vor afla pe Marte astronauţii nu se vor putea proteja în totalitate de razele cosmice, este posibil ca specialiştii să construiască nave spaţiale care vor avea scuturi protectoare mai puternice în anumite zone, spune profesorul Limoli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel