Ce este ceaiul Oolong și ce beneficii are asupra sănătății tale

Ceaiul Oolong (care înseamnă în chineză dragon negru) reprezintă doar aproximativ 2% din ceaiul care este produs și consumat în întreaga lume, dar merită descoperit. Consumul de ceai oolong poate ajuta la pierderea în greutate și la reducerea stresului.

Ceaiul Oolong (care înseamnă în chineză dragon negru) reprezintă doar aproximativ 2% din ceaiul care este produs și consumat în întreaga lume, dar merită descoperit. Consumul de ceai oolong poate ajuta la pierderea în greutate și la reducerea stresului, conform Healthline.com.

Ce este ceaiul oolong?


Ceaiul Oolong este un ceai tradițional chinezesc.

Este făcută din frunzele plantei Camellia sinensis, aceeași plantă folosită pentru a face ceai verde și ceai negru. Diferența constă în modul în care este procesat ceaiul.

Ceaiul verde este produs din frunze proaspete de ceai care nu au suferit oxidare, o reacție chimică care începe atunci când frunzele sunt expuse la aer și care este responsabilă de culoarea și gustul diferitelor tipuri de ceai. Ceaiul negru este creat atunci când frunzele sunt zdrobite complet pentru a îmbunătăți oxidarea, iar oolongul este creat atunci când frunzele sunt ofilite la soare pentru a crea oxidare parțială.

Nutrienții din ceaiul oolong


Similar cu ceaiul negru și cel verde, ceaiul oolong conține mai multe vitamine, minerale și antioxidanți utili.

O ceașcă de ceai oolong preparat conține cantități mici de calciu, magneziu și potasiu. De asemenea, conține aproximativ 38 mg de cofeină. În comparație, o ceașcă de ceai verde conține aproximativ 29 mg de cofeină.

Unii dintre principalii antioxidanți din ceaiul oolong, cunoscuți sub denumirea de polifenoli, sunt teaflavinele, thearubiginele și EGCG. Acestea sunt responsabile pentru multe dintre beneficiile sale pentru sănătate.


Ceaiul Oolong conține, de asemenea, L-teanină, un aminoacid care s-a dovedit a avea efecte pozitive asupra relaxării și performanței cognitive.

Ceaiul Oolong poate ajuta la protejarea împotriva diabetului


În general, s-a dovedit că ceaiul ajută la protejarea împotriva diabetului și a complicațiilor cauzate de diabet, posibil prin reducerea rezistenței la insulină și scăderea inflamației, printre alte mecanisme.

Ceaiul Oolong poate îmbunătăți sănătatea inimii


Consumul regulat de antioxidanți ai ceaiului poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea inimii.

Ceaiul Oolong poate ajuta la pierderea în greutate


Multe studii ilustrează o legătură între compușii bioactivi din ceai și scăderea în greutate sau prevenirea obezității.

Ceaiul Oolong poate îmbunătăți funcția creierului


Recenzii recente arată că consumul de ceai poate ajuta la menținerea funcției creierului și a memoriei, precum și poate proteja împotriva declinului cauzat de vârstă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel