Ce alimente sunt ideale pentru vremea caniculară

canicula
canicula

Cercetătorii au stabilit care sunt alimentele cele mai potrivite pentru consum, în zilele călduroase. Aceste alimente își păstrează calitatea nutritivă și au un efect benefic asupra corpului, chiar și atunci când afară este caniculă.

[caption id="attachment_224847" align="alignleft" width="310"] sursa: rtv.net[/caption]

Cu toate că atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate am fi tentați să consumăm înghețată sau produse de la frigider, cercetătorii semnalează că acestea nu fac bine corpului, conform Daily Mail.

Principalele produse recomandate pentru vremea caniculară, datorită efectului benefic pe care îl au asupra corpului, sunt ceaiurile și sandwich-urile cu castravete, maioneză și sare. Legumele şi fructele bogate în apă sunt, de asemenea, ideale pentru o alimentaţie indicată în vremea călduroasă, iar pepenele este un alt produs bun de consumat atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate.

La fel de bune pe timp de caniculă sunt și mâncărurile bogate în cereale, deoarece oferă corpului cantități consistente de calciu şi magneziu. Din acest motiv, pâinea cu cereale este indicată vara, la fel ca şi berea, dar consumată cu moderaţie şi la o temperatura adecvată.

Chiar dacă tentaţia este mare, trebuie evitate produsele alimentare reci ca îngheţata sau băuturile cu gheaţă. Nici apa nu trebuie consumată direct de la frigider, ci la temperatura camerei.

Aceste alimente nu trebuie consumate pe timp de vară, din cauza reacţiei pe care corpul o are la produsele reci. Mai exact, în contact cu diverse organe aceste alimente pot genera o stare de şoc, astfel încât corpul nu se va mai putea răci.

Cele mai indicate pentru a fi consumate vara sunt băuturile calde, chiar dacă, momentan există o serie de dezbateri cu privire la efectele cofeinei regăsite în cafea sau ceai. Mâncărurile picante sunt, de asemenea, bune atunci când este foarte cald afară, deoarece ajută la transpiraţia corpului.

În categoria alimentelor ce trebuie evitate vara se încadrează și produsele bogate în proteine şi grăsimi, deoarece corpul va avea mai mult de lucru pentru a le putea digera. Prin urmare, produsele alimentare dulci, dar şi cele bogate în carne trebuie evitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel