Urmărește emisiunea live


Câţi bani a dat Ion Ştefan primăriei din Focşani. Cristi Misăilă, primarul oraşului: Datoriile din 2003 până în 2013, prescrise. Am sesizat DNA

Primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, a anunţat câţi bani a plătit ministrul demis al Dezvoltării, Ion Ştefan, pentru impozitul pe casa pe care o deţine în localitate. Acesta a mai spus şi că datoria la impozit din 2003 până în 2013 s-a prescris. 

"Dl ministru a achitat o sumă de 8294 lei, reprezentând debitul pentru ultimii 5 ani, şi penalităţi de aproximativ 6250 lei. Trebuie spus că avea obligaţia de a plăti impozitul încă din 2003. Colegii mei au calculat un alt impozit care nu a mai fost plătit, pentru că s-a prescris, de peste 18.000 lei fără penalităţi. 

Din declaraţiile familiei Ştefan a rezultat o casă cu suprafaţă de 524 mp. Spun din declaraţii deoarece dumnealor refuză verificarea în teren a imobilului. Practic, toată verificarea inspectorilor din cadrul Corpului de Control al primăriei Focşani s-a făcut doar pe baza documentelor puse la dispoziţie de familia Ştefan. Mai are oricum de achitat o taxă de regularizare pentru autorizaţia de construire din 2000 şi o taxă la Inspectoratul de Stat în Construcţii", a declarat Cristi Misăilă la Antena 3. 

Sesizare la DNA 


"Trebuie spus că ministerul lucrărilor publice nu are o HG privind organizarea şi funcţionarea sa. Deci Corpul de Control funcţionează ilegal, ceea ce înseamnă că toate controalele au fost abuzive. Au suspendat plăţile, nu au tăiat bani. Noi nu ne-am abătut de la transmiterea corectă a datelor către minister. Am făcut deja notificările către minister pentru că ne-au fost suspendate plăţile şi am făcut sesizare şi la DNA pentru abuzurile grosolane pe care le-a făcut Corpul de Control. Azi am făcut sesizarea pe numele dlui ministru. Asta pentru că aceste controale s-au făcut fără un ordin de ministru şi fără un proces verbal de control, cum prevăd normele", a mai spus primarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel