Cât de bune sunt oasele pentru câini

foto: Freepik
foto: Freepik

Ar trebui să dăm oase câinilor? Iată cât de periculoase pot fi cele de pui!

Oasele pot fi oferite câinilor ca parte a dietei lor, dar este important să respectați anumite precauții pentru a te asigura că animăluțul tău nu este expus la vreun risc de înec sau sufocare. Iată câteva aspecte de luat în considerare, potrivit dogtime.com:

Tipul de oase: Oasele crude, nedigerate sau gătite pot fi periculoase pentru câini. Oasele crude pot să se spargă în bucăți ascuțite, iar cele gătite pot deveni fragile și pot provoca probleme digestive. Oasele mari și tubulare, precum cele de la vaci, sunt adesea considerate mai sigure decât cele mici și fragile.

Supraveghere: Oferiți oasele sub supraveghere, astfel încât să puteți monitoriza comportamentul câinelui și să interveniți dacă observați orice problemă. Dacă animalul mestecă sau rupe oasele prea repede sau pare să aibă dificultăți în a le digera, ar fi bine să nu-i mai dați. va avea probleme digestive grave în viitor.

Alergii și intoleranțe: Unele rase de câini pot avea intoleranță la anumite tipuri de oase. Dacă observați orice semn de intoleranță sau alergie, consultați medicul veterinar.

Evitați oasele gătite: Oasele gătite, în special cele de la animale mici, pot deveni fragile și se pot sparge în bucăți periculoase pentru câine. În plus, oasele gătite pot fi mai dificil de digerat, în special cele de pasăre.

Alegeți oasele adecvate pentru mărimea câinelui: Oasele trebuie să fie potrivite pentru dimensiunea câinelui. Oasele prea mici pot fi înghițite, provocând riscul de sufocare sau blocaj intestinal.

Oase recreative pentru mestecat: Există oase recreative speciale pentru câini, care sunt concepute pentru a oferi o alternativă sigură pentru mestecat și pentru a promova igiena orală. Acestea sunt recomandarea nr. 1.

Înainte de a introduce orice schimbare în dieta câinelui, este întotdeauna recomandat să discutați cu medicul veterinar, care vă poate oferi sfaturi personalizate în funcție de nevoile specifice ale animalului dvs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel