Care sunt privirile cuceritoare ale Hollywood-ului de altădată

În istoria Hollywood-ului sunt multe staruri celebre pentru activitatea cinematografică, viața personală sau șarmul lor. Pentru ultima categorie s-a alcătuit un top de către 1. Anthony Quinn. A fost fascinația forței vitale masculine. Născut în Mexic în 1915, a murit în 2001 la 86 de ani din cauza unui cancer la gât. În ciuda a peste 150 titluri în care Quinn a apărut, alegerea indubitabilă rămâne ecranizarea romanului lui Nikos Kazantzakis din 1964, "Zorba the Greek", un film ce va rămâne pentru totdeauna în istoria cinematografiei.  Quinn a primit 2 premii Oscar pentru roluri secundare și alte 2 nominalizări pentru roluri principale.

2. James Dean. Impulsivul carismatic cu privire cetoasă al Hollywood-ului. Născut în 1931, a decedat la doar 24 de ani într-un accident de mașină.  James Dean n-a avut decât 3 roluri principale în lungmetraje, în "East of Eden", "Rebel Without a Cause" – filmul care a marcat o generație și "Giant". James Dean a primit  2 nominalizări la Oscar.

3. Clark Gable. Cuceritorul etern din cetatea filmului. Născut în 1901, a decedat la 59 de ani în 1960 din cauza unei tromboze coronariene. A jucat în inegalabilul "Gone with the Wind", câștigătorul a nu mai puțin de 8 premii Oscar și a unor încasări totale aproximate la 400 de milioane de dolari în toată lumea. Clark Gable are 1 Oscar pentru "It Happened One Night"(1934) și alte 2 nominalizări.

4. Peter O’Toole. Irlandezul cu atitudine, voce și ochi pătrunzători. Nascut în 1932, are și astăzi filme în pre și postproducție. Se știe bine că pelicula "Lawrence of Arabia" l-a transformat pe Peter O’Toole într-un superstar. A primit 8 nominalizări la Oscar plus un Oscar onorific pentru toată cariera.

5. Paul Newman. Cei mai faimosi ochi albaștri din istoria cinematografiei. Născut în 1925, a încetat din viață în 2008 din cauza cancerului la plămâni. Imposibil de ales între dueturile sale cu Robert Redford western-ul "Butch Cassidy and Sundance Kid" (1969) și comedia cu escroci "The Sting" (1973). A primit 9 nominalizări la Oscar, 1 premiu Oscar pentru "The Color of Money", plus un Oscar onorific.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel