Cannes 2019. Tarantino a impresionat încă o dată publicul şi criticii de pe Croazetă

Cineastul american Quentin Tarantino, care a reunit pentru prima dată într-un film superstarurile hollywoodiene Brad Pitt şi Leonardo DiCaprio, parteneri de afiş în 'Once Upon a Time in Hollywood', cel mai aşteptat film de la Cannes 2019, a avut parte de o primire entuziasmantă marţi seară pe Croazetă, atât din partea fanilor, cât şi a criticilor de specialitate, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Simpatia cu care au fost întâmpinaţi cei trei artişti americani de un public foarte numeros, reunit în faţa Palais des festivals din Cannes, nu a reprezentat deloc o surpriză. Cei doi actori au mulţumit spectatorilor, acceptând să facă numeroase selfie-uri alături de ei, şi au semnat multe autografe. Mai puţin sigur era însă modul în care publicul va primi filmul lui Tarantino cu ocazia primei sale proiecţii pe Croazetă.

Spectatorii au aplaudat filmul cineastului american timp de aproximativ şapte minute după încheierea sa, o performanţă considerată rezonabil de bună, deşi nu este excepţională pentru un film proiectat la Cannes. Însă comportamentul spectatorilor din sala de proiecţie, o veritabilă celebrare, i-a smuls câteva lacrimi actorului Brad Pitt. 'Dacă trebuie să explici ce înseamnă o capodoperă, iată, aceasta este o capodoperă!', a declarat la ieşirea din cinematograf un spectator entuziasmat, intervievat de postul OCS, care i-a distribuit răspunsul pe Twitter.

'E cu adevărat magic, pentru că în creativitatea şi inventivitatea lui, Tarantino este capabil de orice', a declarat un alt spectator. 'Scrisoare de dragoste către Hollywood' Primele recenzii ale criticilor de specialitate au fost de asemenea pozitive. 'Este filmul pentru care Quentin Tarantino s-a născut pentru a-l face', a scris pe Twitter Joe Utichi de la publicaţia Deadline, care consideră că acest lungmetraj este 'irezistibil' şi 'hilar'. 'Este cel mai personal film din cariera lui Tarantino', a declarat şi Jordan Ruimy, critic la revista specializată The Playlist

. Un jurnalist de la The Guardian a spus că acest film este 'strălucitor'. Înainte de a urca scările de la Palais des festivals din Cannes, Brad Pitt şi Leonardo DiCaprio au ţinut să rostească câteva cuvinte de apreciere la adresa regizorului Quentin Tarantino, care i-a reunit pentru prima dată pe ecran, alături de Margot Robbie, prezentă şi ea pe covorul roşu. 'Quentin este unul dintre ultimii (cineaşti, n.r.) din marea tradiţie a cinematografiei', a declarat Leonardo DiCaprio, în vârstă de 44 de ani. 'Filmul lui este o scrisoare de dragoste către Hollywood, Los Angeles şi cinematografie', a adăugat Brad Pitt, în vârstă de 55 de ani. Quentin Tarantino a adus un omagiu festivalului care i-a lansat cariera şi i-a atribuit trofeul Palme d'Or în urmă cu 25 de ani pentru filmul 'Pulp Fiction': 'Cannes-ul mi-a schimbat viaţa. Am venit aici cu 'Reservoir Dogs' (în 1992, n.r.), în calitate de mic cineast independent, apoi am ajuns să fac înconjurul lumii'. Vizibil mai cuminte decât la alte ediţii, regizorul american nu a mai făcut spectacol pe treptele de la Palais des festivals din Cannes, ca atunci când a dansat cu Melanie Laurent în 2009 (înainte de premiera filmului 'Inglorious Basterds') şi cu Uma Thurman în 2014 înainte de proiecţia specială ce a marcat împlinirea a 20 de ani de la lansarea filmului 'Pulp Fiction'. Fără spoilere Înainte de debutul proiecţiei de marţi seară, delegatul general al festivalului, Thierry Fremaux, a cerut insistent spectatorilor să nu divulge elemente din intriga filmului, preluând astfel apelul lansat chiar de Tarantino cu o zi înainte.

'Iubesc cinematografia. Şi voi iubiţi cinematografia. Este momentul să descoperiţi o poveste (...), eu vă cer doar ca fiecare dintre voi să evite să spună ceva care i-ar împiedica pe viitorii spectatori să trăiască aceeaşi experienţă vizionând acest film', a scris cineastul american pe Twitter. Însă acest consemn a fost trădat deja de anumiţi critici de specialitate la scurt timp după finalul proiecţiei rezervate pentru presă. 'Once Upon a Time in Hollywood', care va intra în cinematografe în această vară, este unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, întrucât Tarantino este un cineast care atrage atât publicul larg, cât şi pe cinefili, dar şi pentru că pe afişul acestei pelicule se află două dintre cele mai mari staruri din această industrie. În acest lungmetraj de două ore şi 45 de minute, filmat pe peliculă de 35 de milimetri, a cărui acţiune se desfăşoară la Los Angeles în 1969, în plină mişcare hippie, DiCaprio şi Pitt îi interpretează pe Rick Dalton, un actor de westernuri televizate, respectiv Cliff Booth, cascadorul care îl dublează în acele producţii.

Aflaţi în căutarea celebrităţii, ei o au ca vecină pe actriţa Sharon Tate (Margot Robbie) şi ajung să se întâlnească apoi şi cu alte staruri, precum Bruce Lee şi Steve McQueen. Dacă va câştiga Palme d'Or sâmbătă seară, Quentin Tarantino, în vârstă de 56 de ani, va intra în clubul select al cineaştilor care au obţinut de două ori acest trofeu prestigios, alături de Bille August, Francis Ford Coppola, Luc şi Jean-Pierre Dardenne, Michael Haneke, Shohei Imamura, Emir Kusturica şi Ken Loach - prezent şi el în competiţia din acest an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel