CANICULĂ. Cum ne ferim de radiațiile solare

În contextul caniculei care a pus stăpânire pe România zilele acestea, este important să știm cum ne ferim de radiațiile solare, care pot provoca afecțiuni grave.

„Efectul imediat al acestor radiaţii sunt arsurile solare, dar şi activarea unor boli fotoinduse cum ar fi urticarea solară, erupţia polimorfă la lumină, lupusul", explică medicul dermatolog Mihaela Leventer, citat de doctorulzilei.ro.

Pielea iradiată are o suferinţă intensă care se va manifesta în momentul în care imunitatea organismului va fi mai slabă. „În astfel de ocazii, încasăm multe radiaţii, iar cota noastră scade, ceea ce face ca riscul de cancer de piele să fie mai mare", mai explică medicul dermatolog.

Un studiu recent a arătat că o arsură solară produsă în prima parte a copilăriei (până la 7 ani) creşte riscul de melanom (cancer de piele) cu 75%.

CITEȘTE ȘI: Directorul ANM: Posibil Cod Roșu de caniculă, marți și miercuri

Pentru a vă proteja de efectul radiaţiilor evitaţi să vă expuneţi în orele critice, când soarele străluceşte cel mai puternic (între 11.00 şi 16.00), nu consumaţi băuturi alcoolice pentru că produc deshidratare şi fac pielea mai sensibilă, folosiţi ochelari cu factor de protecţie UV şi haine lejere.

În ceea ce priveşte efectul radiaţiilor asupra ochilor, specialiştii spun că leziunile nu sunt aşa de grave. „Radiaţiile se absorb la nivelul corneei, nu lezează ţesuturi mai profunde (retină sau cristalin). Pot apărea, eventual, arsuri la nivelul corneei", explică medicul oftalmolog Iulian Burcin.

Medicul spune că mai gravă e arsura care apare la nivelul ochiului după ce stăm pe malul mării şi radiaţia se reflectă din apă, dar şi dacă apar arsuri la nivelul pleoapelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel