Breșă de securitate. Platforma Twitch a pierdut datele companiei și ale unor utilizatori de top

Facebook - Twitch
Facebook - Twitch

Platforma de jocuri Twitch a avut parte de o breșă de securitate masivă. 

Platforma jocuri Twitch a fost victima unei breșe de securitate, divulgând informații confidențiale ale companiei și câștigurile streamerilor. Peste 100 GB de date au fost postate online miercuri, transmite BBC. Documentele arată că cei mai buni streameri ai lui Twitch au câștigat fiecare milioane de dolari proveniți de la compania deținută de Amazon în ultimii doi ani.

Twitch a confirmat eroarea și a spus că „lucrează de urgență” pentru a cuprinde amploarea acesteia. Într-un comunicat postat pe Twitter, compania a spus că va „comunica comunității imediat ce vor fi disponibile informații suplimentare”.

Streamerul Fortnite BBG Calc a declarat pentru BBC News: „Lista câștigurilor a relevat cifra 100% corectă”.

Detaliile scurgerii de informații au fost confirmate

Un alt streamer a confirmat pentru BBC că veniturile obținute lor au fost cele „exacte”, în timp ce o a treia sursă apropiată de un jucător de profil a spus că detaliile sunt „cam corecte”.

Cei din spatele scurgerii au susținut, de asemenea, că dețin codul sursă pentru platforma video în sine.

Câștigători de top

Documentele, partajate în forumurile online, par să arate plăți efectuate din august sau septembrie 2019 până în octombrie 2021.

Unele versiuni partajate online indică streamere bine cunoscute, inclusiv canalul Dungeons & Dragons CriticalRole, Canadian xQC și American Summit1g, ca fiind printre primii câștigători.

Twitch păstrează cu fermitate detaliile operaționale, precum suma plătită pentru streamerele sale, astfel încât această eroare este extrem de jenantă pentru companie. Totul vine într-un moment în care concurenții, cum ar fi YouTube Gaming, oferă salarii uriașe pentru a câștiga performerii din domeniul jocurilor, astfel încât consecințele ar putea fi semnificative.

Salarii, coduri și parole expuse online

În afară de detaliile salariale, documentele par să conțină codul sursă al site-ului și chiar detalii tehnice pentru produsele și platformele care nu au fost încă lansate. Dovezile alcătuiesc cel puțin o parte din date care par a fi reale.

Experții în securitate îmi spun că fișierele conțin lucruri precum detalii despre serverul intern, care pot fi accesate doar de angajații Twitch. Dacă totul este confirmat, aceasta va fi cea mai mare scurgere de informații din ultimul an - cele mai valoroase date ale unei întregi companii eliminate dintr-o singură lovitură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel