Boala Lyme. Nou vaccin, descoperit

Un nou vaccin care oferă protecție 100% împotriva bolii Lyme, este în curs de creare. Experții avertizează că această boală este o "bombă cu ceas".

Boala Lyme este denumită și "boala cu 1000 de fețe", din cauza marii varietăți de simptome pe care le poate dezvolta. Cele mai multe simptome apar în perioada aprilie-septembrie, atunci când căpușele sunt foarte active. 

Experții de la Școala Medicală UMass din Boston au împiedicat șoarecii să se îmbolnăvească de Lyme. Oamenii de știință spun că au dezvoltat un vaccin care oferă 100% protecție împotriva bolii. Echipa a testat medicamentul pe șoareci, care sunt biologic apropiați de oameni.

Boala Lyme este una dintre infecțiile cu cea mai rapidă creștere în lumea occidentală, iar efectele sale pe termen lung pot fi îngrozitoare. 

Dr. Klempner explică faptul că nu este un vaccin care determină sistemul imunitar al organismului să facă o întreagă serie de anticorpi. El a spus că identificarea acelui singur anticorp care împiedică Lyme-ul a venit de fapt din încercarea și eșecul cu prima cercetare a vaccinului împotriva acestei boli, când a fost și el implicat.

Epidemie

Există temeri că boala Lyme, transmisă în urma unei mușcături de căpușă, ar putea fi clasificată oficial ca o epidemie în următorul deceniu.

Estimările sugerează că peste 300.000 de persoane sunt diagnosticate cu această boală în fiecare an în SUA și mai mult de 65.000 de cazuri pe an sunt diagnosticate în Europa. 

Majoritatea mușcăturilor de căpușă se întâmplă la sfârșitul primăverii, la începutul verii și toamna, deoarece acestea sunt perioadele din an în care majoritatea oamenilor iau parte la activități în aer liber. 

Cercetătorii spun că nu au descoperit efecte secundare negative, dar trebuie făcute mai multe teste. Asta înseamnă că ar putea dura încă 2-3 ani până va fi disponibil. 

O serie de celebrități s-au luptat cu boala, inclusiv Bella Hadid, Martine McCutcheon și Avril Lavigne, informează DailyMail.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel