Biserică unică în lume, construită din copaci. Câți ani s-a muncit la ea

Un neozeelandez a reușit să construiască o biserică uimitoare și unică în lume din... copaci, în doar patru ani. 

Brian Cox, în vârstă de 60 de ani, a realizat o premieră mondială, construind pe terenul fermei sale din Noua Zeelandă prima biserică din copaci. Și mai uluitor este faptul că i-au trebuit doar patru ani pentru a-și vedea proiectul finalizat.

Neozeelandezul a acordat o mare atenție selecției copacilor pentru biserica lui, deoarece a urmărit o anumită culoare a trunchiurilor, dar și specii cu un frunziș mai rar, care să asigure pătrunderea razelor de soare în incinta lăcașului de cult.

Secretul succesului său a fost faptul că deține o companie de grădinărit, dispunând astfel de posibilitatea de a replanta copacii în orice mod a dorit, pe un schelet de fier, până a atins perfecțiunea.

Cox s-a inspirat din arhitectura mai multor biserici pe care le-a vizitat în timpul călătoriilor întreprinse de-a lungul anilor în Noua Zeelandă, Europa și America, de multe ori pe o motocicletă, pentru a studia proporțiile, unghiurile, înălțimile, acoperișurile, pereții și porticurile lăcașurilor de cult. 

"Am ieșit într-o zi pe ușă și mi-am dat seama că spațiul are nevoie de o biserică și așa a început. Am curățat zona în aprilie 2011 și am construit cadrul de fier", a povestit Brian Cox pentru stuff.co.nz

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel