Laptele de migdale este o băutură hrănitoare care a devenit foarte populară de-a lungul anilor. Mulți oameni îl consideră mai gustos decât alte opțiuni de lapte pe bază de plante.
Laptele de migdale este o băutură hrănitoare care a devenit foarte populară de-a lungul anilor. Mulți oameni îl consideră mai gustos decât alte opțiuni de lapte pe bază de plante.
Laptele de migdale are o varietate de nutrienți care promovează sănătatea.
Nutrienții dintr-o porție de 3,5 uncii (100 de grame) de lapte de migdale simplu, neîndulcit includ:
Calorii: 15
Carbohidrați: 0,3 grame
Fibre: 0,3 grame
Zahăr: 0 grame
Proteine: 0,6 grame
Grăsimi: 1,2 grame
Vitamina A: 6% din valoarea zilnică (DV)
Vitamina E: 22% din DV
Vitamina D: 9% din DV
Potasiu: 1% din DV
Calciu: 17% din DV
Fosfor: 4% din DV
Deoarece laptele de migdale este adesea folosit ca o alternativă la laptele de vacă, majoritatea producătorilor vor adăuga vitamine și minerale la produsul final.
Laptele de migdale fortificat poate fi o sursă excelentă de vitamine A, E și D, precum și de calciu.
Băuturile pe bază de plante conțin în general mai puține calorii decât laptele obișnuit. Pentru persoanele care doresc să-și reducă aportul de calorii, trecerea la lapte de migdale poate sprijini acest obiectiv.
Pierderea în greutate poate fi adesea realizată sau susținută prin scăderea aportului de energie din alimente.
Efectuarea unor mici schimburi de la alimente bogate în calorii la alimente cu conținut scăzut de calorii poate fi o modalitate eficientă de a reduce sau de a menține aportul de calorii, în funcție de obiectivele tale.
Cu toate acestea, multe soiuri comerciale de lapte de migdale sunt îndulcite sau aromate cu adaos de zaharuri, deci au mai multe calorii.
Soiurile neîndulcite de lapte de migdale sunt în mod natural sărace în carbohidrați.
O porție de 3,5 uncii (100 de grame) de lapte de migdale conține aproximativ 0,3 grame de carbohidrați, dintre care majoritatea sunt fibre alimentare.
Laptele de migdale este o sursă excelentă de vitamina E, conținând în mod natural 22% din necesarul zilnic recomandat de vitamina E într-o porție de 3,5 uncii (100 grame).
Vitamina D este un nutrient important pentru multe aspecte ale sănătății, inclusiv funcția inimii, rezistența oaselor și funcția imunitară.
Foarte puține alimente conțin în mod natural vitamina D, totuși, atât de multe produse comerciale - inclusiv laptele de migdale - sunt îmbogățite cu aceasta.
Laptele este o sursă cheie de calciu în dieta multor oameni. O porție de 3,5 uncii (100 de grame) de lapte integral conține 123 de miligrame (mg) de calciu - aproximativ 12% din DV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu