Balenă moartă după ce a înghițit 29 kg de materiale plastice

Corpul în descompunere al unui cașalot a fost adus de valuri pe o plajă spaniolă. Animalul marin a murit din cauză că a consumat accidental o mare cantitate de pungi din plastic.

Localnicii și turiștii din regiunea spaniolă Murcia au avut în fața ochilor o priveliște dezolantă. Un uriaș mamifer oceanic, un cașalot în lungime de circa 10 metri, a fost adus la mal de curenții marini pe o plajă. Biologii au efectuat o analiză, descoperind cauza morții: ingerarea de materiale din plastic.

Ucigașii tăcuți: plasticul din mări

Autoritățile locale susțin că animalul a murit în urma unei peritonite, adică inflamarea învelișului abdominal intern. Necropsia a relevat faptul că maniferul din familia balenelor și delfinilor a înghițit pungi de plastic, fragmente de sfoară din material sintetic, precum și bucăți din plase de pescuit din fibră de nailon.

29 kg de reziduuri din plastic

Întreaga cantitate de materiale din plastic găsită în stomacul și intestinele cașalotului se ridica la peste 29 de kilograme. „Când animalele marine mănâncă accidental plastic, acesta se acumulează în sistemul digestiv și creează o falsă senzație de sațietate și reduce cantitatea de nutrienți care ajunge să fie consumată. Când aceste animale nu mai primesc nutrienții de care au nevoie, ele pierd în greutate și le scade capacitatea de supraviețuire”, se arată într-un comunicat al organizației Greenpeace.

Educație și conștientizare

Comunitatea locală din Murcia a demarat un program de conștientizare în rândul cetățenilor din zonele costiere a pericolului pe care reziduurile din plastic în reprezintă pentru fauna marină, de la mamifere până la broaște țestoase și păsări acvatice.

[citeste si], 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel