Avatar, cel mai piratat film în 2010. Urmează Kick-Ass şi Inception

avatar
avatar

Filmul Avatar, regizat de James Cameron, ocupă locul 1 într-un top al celor mai piratate pelicule ale anului 2010, relevă datele de pe blogul unui renumit site de file sharing, citat de Reuters.

Deşi este filmul cu cele mai mari încasãri din istoria cinematografiei, lungmetrajul a fost descãrcat de pe site-urile de tip „torrent“ de 16,6 milioane de ori. Aceastã valoare marcheazã o creştere cu 33% faþã de 2009, când cel mai piratat film al anului a fost „Star Trek“, descãrcat de pe aceleaşi site-uri de aproape 11 milioane de ori, informează Antena 3.

Cu toate acestea, reprezentanţii studiourilor 20th Century Fox, care asigurã distribuţia filmului „Avatar“, nu se plâng. Filmul a obţinut în 2010 aproape 2,8 miliarde de dolari în box office-ul mondial, devenind lungmetrajul cu cele mai mari încasãri din istoria cinematografiei.

James Cameron a afirmat adeseori cã tehnica 3D reprezintã cea mai bunã speranţã a industriei cinematografice în combaterea pirateriei, însã lipsa ochelarilor 3D nu i-a împiedicat pe oameni sã doboare în 2010 şi recordul de piratare pe internet.

De asemenea, vânzãrile de DVD-uri (ale acestui film, n.r.) au doborât toate recordurile în domeniu.

Pe locul al doilea în acest top se aflã comedia „Kick-Ass“, care a fost descãrcatã de pe site-urile torrent de 11,4 milioane de ori. Acest film cu super-eroi, a cãrui acţiune se adreseazã cel mult unui segment de public adolescent, nu a avut o prestaţie prea bunã în box office-ul mondial, obţinând încasãri de 96 de milioane de dolari.

Pe locurile urmãtoare s-au clasat, în ordine, filmele „Începutul/ Inception“, regizat de Christopher Nolan - 9,7 milioane de descãrcãri, „Shutter Island“, regizat de Martin Scorsese - 9,5 milioane de descãrcãri, şi „Iron Man - Omul de oţel 2“, regizat de Jon Favreau - 8,8 milioane de descãrcãri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel