Audienţă OSCAR 2018: 'The Shape of Water' - minim record

Numărul telespectatorilor din Statele Unite care au urmărit duminică seară cea de a 90-a ediţie a premiilor Oscar a fost cu aproape 16% mai mic decât anul trecut, potrivit datelor preliminare publicate luni de firma de cercetare de piaţă Nielsen.

Aceste date preliminare sugerează că ceremonia Oscarurilor de anul acesta a avut o audienţă mai slabă decât minimul istoric de 32 de milioane de telespectatori înregistrat în anul 2008, şi vine după o scădere a audienţei înregistrată şi de alte mari evenimente din sport şi show business pe măsură ce un număr din ce în ce mai mare de telespectatori se îndreaptă spre opţiunile de tip streaming, informează Reuters.

Evenimentul live a atras 18,9% din telespectatori, faţă de 22,4% în urmă cu un an, când audienţa galei premiilor Oscar a coborât la 32,9 milioane telespectatori, cel mai scăzut nivel din ultimii nouă ani, a informat un purtător de cuvânt de la ABC.

Însă datele Nielsen nu îi includ şi pe cei care au urmărit ceremonia Oscarurilor din 2018 pe platforme digitale şi mobile.

'The Shape of Water', o poveste de iubire fantastică regizată de mexicanul Guillermo del Toro, a triumfat duminică seară la cea de a 90-a ediţie a premiilor Oscar, cu patru statuete, o gală aniversară marcată de discursuri antihărţuire şi antidiscriminare.

Recordul "all time"

Recordul de audienţă pentru gala premiilor Oscar a fost stabilit în 1998, când filmul 'Titanic' a câştigat 11 premii şi a fost urmărită de 55 de milioane de americani. Şi alte mari evenimente din sport şi show business se confruntă cu o scădere a audienţei.

În luna ianuarie, premiile Grammy au atras 26,1 milioane telespectatori, cea mai slabă audienţă de după 2006, iar în februarie Super Bowl, finala fotbalului american, a atras 103,4 milioane telespectatori, cu 7% mai puţin decât ediţia de anul trecut.

[citeste si]

În pofida scăderii audienţei, postul ABC, care a dobândit drepturile de difuzare a Oscarurilor până în 2028, a perceput, în medie, un preţ de 2,6 milioane de dolari pentru fiecare spot publicitar de 30 de secunde, în creştere faţă de 1,91 milioane de dolari în 2017, potrivit unei surse din apropierea acestui dosar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel