Filmările la documentarul despre viaţa Mihaelei Runceanu au început la Buzău. Premiera va avea loc în 2025

Premiera documentarului despre viaţa artistei Mihaela Runceanu este planificată a avea loc în anul 2025, filmările fiind demarate în această perioadă la Buzău, oraşul natal al cântăreţei.

'Istoria plină de speranţă a Mihaelei Runceanu' este un film documentar de lungmetraj, realizat de dramaturgul, regizorul şi actorul Gabriel Sandu şi produs de Monica Lăzurean-Gorgan, informează un comunicat. Filmările au început în perioada 9 - 11 iulie la Buzău, oraşul natal al solistei, unde echipa de filmare a surprins imagini în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului de muzică uşoară pentru copii şi tineret 'Mihaela Runceanu - pentru voi, muguri noi'.

Potrivit sursei citate, documentarul abordează povestea celebrei cântăreţe dintr-o nouă perspectivă, prin îmbinarea a două planuri narative: al mărturiilor persoanelor care au cunoscut-o, dar şi prin intermediul unui regizor de teatru, care porneşte într-o investigaţie la capătul căreia îşi doreşte să înţeleagă mai bine cine a fost Mihaela Runceanu.

Pentru realizarea documentarului, regizorul Gabriel Sandu va utiliza atât un mix de tehnici documentare, precum interviuri, filmări observaţionale şi cercetări de arhive juridice, dar şi procedee artistice precum reconstituiri teatrale, în încercarea de a recrea viaţa Mihaelei Runceanu, se precizează în comunicat.

'Documentarul va fi un amestec de scene ce urmăresc două linii ale poveştii, care se întrepătrund în acelaşi arc narativ: viaţa şi moartea Mihaelei Runceanu aşa cum au povestit-o familia ei, prietenii, studenţii, prin intermediul televiziunii şi al arhivelor, precum şi povestea spusă de spectacolul de teatru, care va crea o reprezentare metaforică acolo unde documentaţia obţinută prin instrumente investigative nu este suficientă', spune regizorul Gabriel Sandu.

Producătoarea filmului, Monica Lăzurean-Gorgan, consideră că 'reconstituirea vieţii artistei Mihaela Runceanu reprezintă o mare responsabilitate, mai ales că în deceniile care au trecut de la moartea sa au existat numeroase reprezentări senzaţionaliste, bazate pe teorii ale conspiraţiei.

Ne dorim ca acest proiect să fie profund şi să umple un gol lăsat în moştenirea simbolică a acestei soliste extraordinare. Scopul nostru este să evidenţiem nu doar evenimentele tragice, ci şi personalitatea artistică a Mihaelei', a arătat producătoarea filmului. Filmările pentru documentar vor fi reluate în toamnă, cu participarea actriţei Oana Puşcatu, şi se vor întinde pe tot parcursul anului 2024. Premiera documentarului este planificată pentru anul 2025. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel