EXCLUSIV  Asta e România. La mulți ani, Pro tv!

Pro Tv a cerut bani de la stat pentru finanțarea serialului Las Fierbinți. Nu-i Pro cine cere, este pro cine dă. Statul român a dat, deja.

Fotografia televiziunilor din România este fotografia societății românești: multinaționalele prosperă; televiziunea de stat este o gaură neagră a bugetului și audienței; privații care contează fie au fost băgați în pușcărie, fie sunt alergați de organele statului pentru asta.

În această ecuație, ar fi obligatoriu ca Pro Tv să primească ajutor de stat, așa cum a cerut și a mai primit. Radu Vasile și Adrian Năstase i-au șters datorii pe care televiziunile ”mogulilor” nici nu îndrăzneau să le facă.  Distracția și patriotismul au un preț. Așa că românii plătesc de trei ori fasolea oferită ”gratis” de ziua postului: odată la cablist, care bagă în prețul abonamentului și tariful Pro; a doua oară la supermarket, în prețul de raft fiind inclusă și factura la publicitatea produsului; a treia oară  pot plăti prin ajutoarele de stat.

Era prea mult ca românii să ceară, în banii ăștia, un serial istoric, în anul Centenar? În locul unei telenovele sau a unui thriller adaptat după o legendă franțuzească, nu putea fi ecranizată o poveste din 1916-1918? Probabil că studiile de piață, sondajele, cercetările tip focus grup or  fi arătat că patriotismul nu vinde suficientă reclamă, că este mai rentabil mișto-ul, lamentările despre cât de săraci suntem și, eventual, manelele pe care, să nu uităm,  Pro Tv le-a adus în mainstream. Deci, Pro Tv respectă rețeta, dă publicului ceea ce publicul caută. Parafrazând sloganul făcut celebru de Andreea Esca: Asta e România. La mulți ani, Pro tv!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel