Crin Antonescu și Emil Boc, reacții după anunțul lui Klaus Iohannis

Anunțul președintelui oficial al PNL, Klaus Iohannis, privind numele noului partid rezultat în urma fuziunii PNL-PDL deși i-a bucurat pe liberali, nu la fel de bine a fost primit în tabăra democrat-liberalilor. Astfel, în timp ce Crin Antonescu a declarat că anunțul nu l-a surprins, fostul lider al democrat-liberalilor, Emil Boc, susține că PDL are un blazon de apărat.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis, a declarat sâmbătă că PDL a acceptat ca partidul care va apărea în urma fuziunii dintre cele două formaţiuni să se numească PNL, iar Congresul a aprobat fuziunea acestora.

Imediat, Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PDL, a reacționat în mediul online, acuzând drept "incorectă această manieră de a purta discuţiile, care denotă lipsă de respect pentru parteneri".

Citește și KLAUS IOHANNIS, președinte PNL, atacat dur de Predoiu

Ce spune Crin Antonescu

Referitor la anunțul noului lider oficial al PNL, Klaus Iohannis, privind numele noii formațiuni politice care se va forma în urma fuziunii cu PDL și care l-a deranjat pe Cătălin Predoiu, Crin Antonescu a afirmat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului: "Nu ştiu. Nu mă pot pronunţa. Sunt convins că anunţul pe care Klaus Iohannis l-a făcut şi care ne-a bucurat foarte mult pe toţi, pe mine nu m-a surprins foarte mult, dar ştiu să mă bucur şi la lucrurile la care mă aştept, este dar de la Dumnezeu, nu cred că dl Klaus Iohannis ar fi făcut acest anunţ fără ceva în spate. Pe de altă parte, este posibil şi dl Predoiu să nu fi fost la curent', a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului".

Emil Boc: PDL are un blazon de apărat

Anunțul făcut de Klaus Iohannis nu a fost însă bine primit nici de către edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, fost președinte al PDL timp de șapte ani.

"Nu fac parte din nicio structură de conducere a partidului, cu alte cuvinte părerea mea nu contează. Punctul meu de vedere este şi rămâne că PDL are un blazon de apărat, a dat de două ori preşedintele României, a dat vreo trei primari generali ai Capitalei, a avut Guvern şi din acest punct de vedere cred că nu ar trebui ştearsă cu buretele istoria Partidului Democrat Liberal. O soluţie de comasare, nu prin absorbţie, ci de comasare cu un nume nou ar fi soluţia rezonabilă pentru ceea ce înseamnă, din punctul meu de vedere, strict personal, viziunea PDL, a declarat Emil Boc, potrivit Agerpres.

El a adăugat însă că decizia şi responsabilitatea unei asemenea decizii revin conducerii partidului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel