Anunțul Guvernului. Ce se întâmplă în această seară la Palatul Victoria

PALATUL VICTORIA
PALATUL VICTORIA

Guvernul se alătură campaniei internaţionale 'Light It Up Blue', prin iluminarea Palatului Victoria în albastru, sâmbătă seară, pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. 

"În prezent, în întreaga lume, sunt peste 70 de milioane de oameni cu autism, 1 din 160 de copii are o tulburare din spectrul autismului (TSU), iar, în România, sunt declarate oficial aproximativ 8000 de persoane cu un astfel de diagnostic. De aceea, autismul, în acest moment, ne priveşte pe toţi. Trăim lângă aceşti oameni sau lângă cei din familia lor şi avem cel puţin datoria morală de a-i ajuta să se integreze şi să-şi păstreze speranţa. Persoanele cu autism sunt doar diferite, iar a fi diferit nu trebuie să reprezinte o culpă sau un motiv de discriminare. Fiecare fiinţă umană are valoare. A o remarca şi a-i crea condiţiile să se dezvolte este, înainte de toate, uman, dar şi un semn de sănătate şi inteligenţă socială", arată un comunicat al Executivului.

Guvernul salută eforturile asociaţiilor de profil şi voluntarilor care participă la redarea speranţei celor care suferă de autism şi familiilor lor. "Astăzi se împlinesc nouă ani de la prima celebrare a Zilei Internaţionale de Conştientizare a  Autismului. Este deja tradiţie recunoaşterea unei realităţi sensibile pentru orice comunitate şi manifestarea susţinerii faţă de persoanele care suferă de autism din partea statelor, instituţiilor şi oamenilor obişnuiţi", mai precizează Executivul.

[citeste si]    

Ziua Internaţională de conştientizare a autismului (World Autism Awareness Day) este marcată anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel