Anumiţi oameni sunt predispuşi la muşcăturile de ţânţari. Vezi aici cum poţi să scapi de muşcături

Anumite persoane sunt predispuse la muşcăturile ţânţarilor din cauza codului genetic, pentru că corpul lor emană mai multă căldură decât al altor persoane. Iată opt lucruri inedite despre ţânţari care vă vor ajuta să îi ţineţi la distanţă:

Depinde de moştenirea genetică. Totodata e bine sa mai stii si ca imbracamintea inchisa la culoare, caldura corpului uman si miscarile sunt toate elemente care atrag tantarii. Din nefericire, nu putem face nimic sa ne schimbam propriile functii biologice, asa ca trebuie sa luptam impotriva lor cu solutiile obisnuite recomandate de medici si farmacisti.

Fiecare specie de ţânţari are propriul mod de a se hrăni. Unele specii nu se hranesc cu sange deloc, iar alte specii nu se hranesc cu sange uman. De asemenea, exista specii care se hranesc numai noaptea, altele, numai pe perioada zilei. Mai stim si ca tantarii iubesc anotimpul cald. Insa exista specii care rezista foarte bine si pe perioada iernii.

Numai femelele ţânţari muşcă. Ele au nevoie de sange, ca sa perpetueze specia si sa aiba forta necesara pentru a-si depune ouale.

Un respingător de tip bug este soluţia cea mai bună. Dispozitivele de respins tantarii sunt cele mai eficiente. Oricum, poti lupta impotriva lor combinand toate metodele, pana cand o gasesti pe cea mai eficienta pentru corpul si casa ta.

Scapă de sursele de apă din jurul proprietăţii tale. Si daca locuiesti in apropierea unei proprietati abandonate, pregateste-te cu toate mijloacele sa lupti impotriva tantarilor, fiindca acolo poate fi locul lor preferat.

Ţânţarii pot transmite boli. Ei sunt transmitatorii unor boli precum malaria, encefalita si febra galbena sau virusul West Niles.

Unii oameni au reactii mult mai severe la muscaturile de tantari decat marea majoritate. Pentru multi dintre noi, o muscatura de tantar inseamna mancarime locala si o umflatura mica care se atenueaza in cateva ore. Dar exista si posibilitatea unor reactii alergice mai grave, precum Sindromul Skeeter, care face ca umflatura cauzata de muscatura sa devina foarte mare, cam de dimensiunea unei prune, si foarte dureroasa.Alergia e cauzata de compusii care se afla in saliva tantarilor. Efectele nu sunt altele mai grave pe termen lung, dar pe moment reactia este mai mult decat neplacuta.

Ţânţarii pot consuma de două ori mai mult sânge decât greutatea lor corporală. Ţânţarii au si o digestie foarte rapida: ei elimina repede excrementele, astfel ca pot zbura imediat mai departe. Iar aceasta caracteristica este comuna tuturor tipurilor de tantari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel