Anorexia - boala care ucide vedete

vedete
vedete

Obsesia kilogramelor în plus îmbracă adeseori forme îngrijorătoare, cu efecte de natură psihologică din cele mai grave, mergând până la izolare socială sau tulburări de alimentaţie care adeseori apar pe fondul unei personalitaţi vulnerabile şi a unor distorsiuni ale percepţiei. O astfel de tulburare este şi anorexia, care constă într-o teamă excesivă de a caştiga în greutate şi în ciuda unei greutaţi cu mult sub limită, persoanele care suferă de anorexie se percep ca depăşind cu mult greutatea normală.

autor: Lucian Negrea

Anorexia poate ucide

Şi cum presiunea celebrităţii este foarte puternică, regăsim un număr important de vedete care suferă sau au suferit de anorexie. Un caz este cel al cântăreţei americane Karen Carpenter, care împreună cu fratele ei au format celebrul duo The Carpenters. Karen a urmat şi psihoterapie pentru a se vindeca de anorexie, o boala puţin cunoscută la acea vreme şi după ce a reuşit să-şi revină pentru o perioadă a hotărât să vorbească public despre problemele ei.

Însă, în urma unui process de îngrăşare forţată, Karen a început să aibă probleme cu inima fapt ce i-a provocat şi moartea în 1983, iar cauza decesului stabilită de medicul legist a fost toxicitatea cardiacă provocată de anorexie nervoasă.

Un caz venit direct de pe podiumul de prezentare, care i-a făcut pe designeri să reconsidere măsurile modelelor şi să le refuze pe cele exagerat de slabe, a fost cel al modelului uruguayan Luisel Ramos,  care a murit la vârsta de 22 de ani, în august 2006, după ce timp de trei luni de zile se hrănise numai cu frunze de salată şi Cola dietetică iar în ultimele zile băuse numai apă. Ea a murit chiar în timpul unei prezentări  în cadrul săptămânii de modă din Montevideo. La momentul morţii ajunsese să cântărească 44 de kilograme la o înaltime de 1,75m. La fel de cunoscut este şi cazul modelului brazilian Ana Carolina Resto.  Aceasta a urmat pentru foarte mult timp o dietă ce se baza exclusiv pe mere şi roşii şi a murit în final în noiembrie 2006 din cauza înfometării. Avea pe atunci 21 de ani şi ajunsese să cântărească  40 de kilograme la o înalţime de 1,72 m. Vedete foarte cunoscute care au avut sau încă mai au probleme cu anorexia sau bulimia sunt: Geri Halliwell şi fosta ei colegă de la Spice Girl, Melanie Chisolm, Paris Hilton, Nicole Richie, Ashlee Simpson, Calista Flockhart, Mary-Kate Olsen, Oprah Winfrey, Victoria Beckham, Kate Moss, Christina Ricci, Fiona Apple, Paula Abdul, Jessica Alba, Kate Beckinsal, Kelly Clarkson, Sally Field, Jane Fonda, Audrey Hepburn, Tara Reid, Courtney Thorne-Smit, Kate Winslet, Peta Wilson şi probabil multe altele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel