COD GALBEN  ANM, alerte meteo 5 ianuarie 2023: Județele vizate de fenomene severe imediate

Foto Pexels
Foto Pexels

Au fost emise mai multe alerte meteo de fenomene severe imediate, joi dimineață. 

ANM a emis alerte meteo de fenomene severe imediate: 

Până la ora ora 9:30, este Cod galben de ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri în județele Olt și Dolj. 

Până la ora 10:00, alerta meteo este valabilă pentru județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Pojejena, Sichevița, Coronini. Codul Galben este valabil până la ora 09:00 în județele Constanța și Tulcea (Babadag, Sarichioi, Jurilovca, Baia, Topolog, Casimcea, Slava Cercheză, Dăeni, Ceamurlia de Jos, Stejaru, Ostrov, Ciucurova, Peceneaga, Dorobanțu, Beidaud), dar și-n județele Călărași Giurgiu și Teleorman. 

Amintim că în vigoare este și o alertă meteo generală. 

A fost emisă alertă meteo de Cod Galben valabilă din 5 ianuarie, de la ora 02:00 până în 5 ianuarie, la ora 14:00 de intensificări ale vântului și viscol în nordul Carpaților Orientali: ”În intervalul menționat, în Carpații Orientali și local în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de 60...80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 100...120 km/h. În grupele nordice ale Carpaților Orientali va fi viscol, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Vântul se va intensifica temporar și în nordul Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei unde se vor înregistra viteze de 55...60 km/h”. 

De la ora 14:00, din 5 ianuarie, este Cod Galben valabil până la ora 12:00, în 6 ianuarie, de intensificări ale vântului, viscol la altitudini de peste 1700 de metri: ”În intervalul menționat, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70...90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăși 100…120 km/h și temporar va ninge viscolit. Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55...70 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului”. 

Vezi aici harta zonelor vizate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel