ANM, informare generală de instabilitate atmosferică. Prognoză specială pentru București

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Noi informări meteo au fost emise de meteorologi. Acestea sunt valabile pentru toată țara. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare generală de instabilitate atmosferică, valabilă pentru toată țara, în intervalul 06 iulie, ora 10:00 – 06 iulie, ora 21:00.

În intervalul menționat local în estul, sud-estul și parțial în centrul țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20...30 l/mp.

De asemenea, în intervalul 07 iulie – 11 iulie este așteptat un val de căldură și disconfort termic. Valul de căldură se va intensifica în regiunile vestice și sud-vestice, unde va fi caniculă și disconfort termic accentuat. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere, îndeosebi în sud.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.  

Prognoză specială pentru București

O prognoză specială a fost emisă de meteorologi și pentru municipiul București. 

Interval: 06.07.2021 ora 10:00 - 07.07.2021 ora 09:00 

Marți, vremea va fi călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi temporar noros și îndeosebi după-amiaza și seara, vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31...32 de grade, iar cea minimă de 18...19 grade. 

Interval: 07.07.2021 ora 09:00 - 11.07.2021 ora 21:00 

În intervalul menționat, vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere. În a doua parte a zilelor de miercuri (7 iulie) și joi (8 iulie) probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului) va fi ridicată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 și 21 de grade. 

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel