Andrei Caramitru, după propunerea lui Cîțu: Florin a greșit. E nevoie de inteligență

Andrei Caramitru/ foto Agerpres
Andrei Caramitru/ foto Agerpres

Andrei Caramitru, fostul consilier al preşedintelui USR Dan Barna şi unul dintre responsabilii de programul de guvernare al USR-PLUS, a reacţionat după propunerea liberalului Florin Cîţu. 

E mare scandal că Florin Câțu a zis ceva despre bugetari. Ludovic Orban s-a distanțat rapid. Florin a greșit. Pentru că a vorbit - la grămada - despre toți bugetarii. Exista aceasta tendință in toată opoziția. Multi spun că toți bugetarii sunt vinovati.

Nu putem generaliza. Un bugetar e și un profesor prost plătit la sat, și un polițist de circulație care își face treaba, și un doctor, și un sofer pe SMURD, și un pompier, si un procuror de la DNA. Dar și zeci de mii de politruci, de amante, de rude, de “consilieri”, de șpăgari, de șoferi ai șefilor. De oameni care lucrează prin agenții care nu au sens și sunt plătiți mai mult decât președintele Americii. De frustrați care cer dosar cu șină și își bat joc de oameni. Nu putem generaliza.

E nevoie sa reducem - substanțial - costurile statului? Da. Clar. Însă nu aiurea, nu cum a făcut Boc când a tăiat la toată lumea la fel fără sa gândească sau sa optimizeze ceva", a scris Andrei Caramitru pe pagina sa de Facebook. 

Ce soluţii propune Caramitru

"Trebuie tăiați - masiv - directorașii, Politrucii, amantele, agențiile fără sens, cei care nu au un rol direct in a lucra cu populația. Și tăiate beneficiile (de care vorbea și Florin) in primul rând la cei cu salarii mari de tot. Cum sa dai voucher de vacanța și prima de hrană unuia care câștiga 2000 de EUR pe luna deja? E absurd.

Am învățat asta din restructurările pe care le-am făcut in România in zeci de firme. Costurile cu personalul erau cam așa : 50% veneau de la șefi și birocrati (care erau doar 10% din angajați); 50% de la cei care făceau efectiv munca. Este absurd sa tai de la cei plătiți puțin și care își fac treaba.

E nevoie de inteligență și de o operație chirurgicală, care scoate cancerul dar nu taie din organele sănătoase. Haideți sa fim raționali și deștepți!", a mai scris acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel