Ambasada României în Italia - Eveniment de excepţie cu ocazia Centenarului

Un eveniment cultural de excepţie a marcat, la Roma, Centenarul Marii Uniri în prezenţa ministrului afacerilor europene italian, Paolo Savona.

Manifestarea de anvergură a avut loc la 28 noiembrie 2018, în cadrul prestigioasei structuri polifuncţionale Auditorium Parco della Musica, cu un concert extraordinar al Filarmonicii de Stat "Transilvania". Prin prezenţa sa, ministrul Paolo Savona a transmis importanţa acordată de actualul guvern italian relaţiilor româno-italiene, se arată ântr-un comunicat de presă.

Momentul aniversar a fost marcat, de asemenea, pentru prima dată în istoria recentă a misiunii României la Roma, de participarea a peste 1100 de invitaţi, printre aceştia aflându-se reprezentanţi de înalt nivel din partea instituţiilor publice şi a forţelor armate italiene, membri ai corpului diplomatic şi ai lumii academice, jurnalişti, reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai clerului şi ai comunităţii româneşti din Italia.

Ministrul afacerilor europene, Paolo Savona, a punctat în intervenţia sa rolul decisiv al colaborării între cele două ţări, în perspectiva continuării proiectului de construcţie europeană.

Moment de relansare

Importanţa consolidării Uniunii Europene s-a aflat şi în centrul discursului ambasadorului României în Italia, George Bologan, care a subliniat rolul valorilor comune la nivel european, un loc aparte avându-l conceptul de coeziune. Proiectul european a fost construit cu eforturi şi sacrificii, conştientizarea acestora fiind fundamentală pentru a asigura un viitor în care rezultatele obţinute să fie respectate. În mesajul adresat cetăţenilor români cu prilejul Centenarului, ambasadorul Bologan a subliniat că "Ziua Naţională trebuie să fie pentru fiecare român un moment de relansare pentru a coopera unii cu alţii în interesul neamului, pentru prestigiul României în lume şi bunăstarea poporului român".

Evenimentul s-a desfăşurat atât în contextul Centenarului, cât şi sub auspiciul iminentei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene, pe care România o va deţine începând cu 1 ianuarie 2019. Emoţia celebrării Marii Uniri a creat o atmosferă apreciată de publicul român şi străin, auditoriul fiind mişcat de solemnitatea momentului. Conform comunicatului, manifestarea a fost organizată de Ambasada României în Italia, în colaborare cu Accademia di Romania in Roma şi Institutul Cultural Român, fiind un model de sinergie pentru promovarea diplomaţiei culturale şi a mesajului de unitate naţională.

Vezi și: Ședință în Parlament. Iliescu a refuzat invitația: Ce se întâmplă cu fostul președinte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel