Am putea ”scăpa” de mască din septembrie. Rafila: Vreau să terminăm cu reîntoarcerea la restricții

Alexandru Rafila, reprezentanul României la OMS, a făcut noi precizări cu privire la relaxarea restricțiilor și chiar renunțarea la masca de protecție în spațiul public. 

”Ne dorim cu toții să ne întoarcem cât mai repede la viața normală. Eu o să vă spun ceea ce cred eu în momentul de față și eu mă refer la scenariul cel mai optimist pe care îl cred eu. Dacă tragem toți în aceeași direcție atunci probabil că acea țintă de obținere a imunității de grup ar putea fi atinsă la toamnă, la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, adică o perioadă suficientă de timp în care să putem să menținem 100.000 de persoane vaccinate zilnic”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3. 

Întrebat dacă se va putea circula ulterior fără mască în spațiile publice, profesorul a răspuns: 

”Da. Din punctul meu de vedere da. Lucrul acesta deja este probat în țări care au obținut imunitatea de grup. Mă refer la Israel, e cel mai cunoscut exemplu. (...) Restricțiile oferă doar un moment de respiro. Scade la un moment dat incidența bolii, iar apoi se ridică. Vreau să terminăm cu această reîntoarcere la restricții și să urmăm calea în care restricțiile sunt ridicate pentru totdeauna. Trebuie scoasă din discuție orice fel de referire la obligativitatea vaccinării, la discriminare, noi trebuie să sprijinim oamenii, să informăm”, a mai declarat Alexandru Rafila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel