EXCLUSIV  Alinierea planetelor pentru Liviu Dragnea


Nu se putea găsi o dată mai potrivită pentru Congresul PSD decât 10 martie. Conjuncția planetelor a fost decisă de judecătorii de la ICCJ.

Săptămâna Congresului care va alinia PSD în spatele lui Liviu Dragnea începe cu două pronunțări în dosare cheie. Oricum vor fi acestea, Dragnea câștigă.

În primul rând, avem pronunțare în dosarul lui Ludovic Orban.

Dacă instanța supremă îl condamnă, fie și cu suspendare, PNL rămâne fără președinte, obligat de propriile angajamente să facă un pas în lateral. Deci, încep luptele pentru putere, fără să existe un favorit, ceea ce va fragiliza principalul partid al Opoziției și foarte probabil va trimite ceva nemulțumiți în tabăra Puterii, via ALDE. Pentru a fructifica acest avantaj, PSD trebuie să arate stabilitate. Un bun argument pentru a lichida în fașă deviaționismele.

Și achitarea lui Orban îi oferă muniție liderului PSD. Pe de o parte este o dovadă a interferenței judiciare în actul politic (incuplarea lui Orban a modificat rezultatul alegerilor locale) și o palmă pentru principalul adversar al ”penalilor”. Pe de altă parte, Dragnea poate cere unitate de fier partidului, rămas singur în lupta cu statul paralel, care îi hărțuiește pe pesediși și îi face scăpați pe peneliști.

Tot în 5 martie ar urma să se dea sentința în dosarul Vlad-Mircea Cosma. O condamnare ar coagula partidul în jurul liderului, prin activarea solidarității de grup în fața unei agresiuni nedrepte din exterior: murim cu dreptatea în mână, dacă nici acum, când au apărut înregistrările... etc. Întoarcerea dosarului la Parchet sau achitarea ar fi dovada că rezistența are sens și ar întări poziția lui Dragnea.

Singura variantă ”necâștigătoare” pentru Dragnea ar fi amânarea deciziilor cu o săptămână. Nu ar fi prima oară când se cere un termen de gândire suplimentar. Inedită ar fi coincidența, în cele două dosare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel