Alba: Casa Memorială 'Lucian Blaga' şi Muzeul de Istorie, vizitate gratuit de 'Zilele Municipiului Sebeş'

Casa Memorială 'Lucian Blaga' Lancrăm şi Muzeul Municipal 'Ioan Raica' pot fi vizitate gratuit pe durata 'Zilelor Municipiului Sebeş', care au loc de vineri până duminică, în organizarea Primăriei, Consiliului Local şi Centrului Cultural 'Lucian Blaga'. 

Grădina Muzeului Municipal 'Ioan Raica' a găzduit, vineri, un eveniment prin care s-a marcat deschiderea oficială a 'Zilelor Municipiului Sebeş', ediţie dedicată împlinirii a 140 de ani de activitate a Fanfarei din Petreşti. De altfel, o expoziţie dedicată celor 140 de ani de existenţă a Fanfarei din Petreşti este deschisă de vineri la Muzeul Municipal 'Ioan Raica', instituţie în care accesul este liber pentru vizitatori la acest sfârşit de săptămână. Vizitatorii vor putea admira cele mai reprezentative obiecte de patrimoniu privind cultura şi civilizaţia locală, dublate de expoziţia arheologică 'Viaţă spirituală şi rituri funerare la comunităţile preistorice din complexul de situri arheologice Oarda de Jos-Limba' şi de cea dedicată celor 140 de ani de existenţă a Fanfarei din Petreşti.

Acces gratuit pentru vizitatori este, de vineri până duminică, şi la Casa Memorială 'Lucian Blaga' din Lancrăm. Cei interesaţi de vizitarea acestor obiective vor beneficia de asistenţa şi ghidajul oferite de personalul de specialitate. În deschiderea 'Zilelor Municipiului Sebeş', primarul Dorin Nistor a adresat salutul oficial delegaţiilor din oraşele înfrăţite şi a premiat peste 60 de persoane - elevi cu rezultate foarte bune la examenele de evaluare naţională şi de bacalaureat, şefii de promoţie din liceele sebeşene, sportivi, voluntari, membrii Fanfarei din Petreşti.

După ce, vineri seara, în Parcul Arini au loc concerte susţinute de trupele locale şi de Riff, Cargo şi Compact, sâmbătă seara vor urca pe scenă Ştefan Bănică Junior, Irina Rimes, Vescan, într-un spectacol prezentat de către Dan Negru, la finalul căruia vor fi focuri de artificii. În ultima zi, duminică, vor avea loc o expoziţie de meşteşuguri tradiţionale, un târg de produse tradiţionale, o paradă a portului popular şi, la final, un concert folcloric susţinut de Veta Biriş, Sergiu Vitalian Vaida şi Ansamblurile Folclorice 'Felician Fărcaşu' şi 'Augustin Bena'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel