EXCLUSIV  Alain Delon - Palme d'Or onorific

Era de mult timpul, dar raporturile tensionate ale starului numărul unu al Franței cu festivalul cinematografic numărul unu al lumii au tot amânat momentul. Ieri, delegatul general Tierry Frémaux a anunțat vestea demult așteptată de iubitorii filmului: Alain Delon va primi o Palme d' Or de onoare, fiind cea de a 13 personalitate omagiată în acest fel începând din 1997, alături de, printre alții, Ingmar Bergman, Woody Allen, Jeanne Moreau, Bernardo Bertolucci, Jane Fonda, Clint Eastwood. Jean-Pierre Léaud, Agnès Varda.

Festivalul dorește să cinstească, astfel, "magnifica sa prezență în lumea celei de a șaptea arte". Delegatul general nu a economisit laudele, numindu-l pe interpretul lui Rocco, al Samuariului, al lui Tandcredi din Ghepardul "diamantul brut descoperit de René Clément la 25 de ani...legendă vie, icoană planetară".

(w670) 

Comunicatul organizatorilor nu uită să amintească repetatul refuz al lui Delon, lunga sa ezitare de a acepta onorurile, justificată de hotărârea de a spune da doar pentru a omagia regizorii cu care a lucrat de-a lungul timpului. Ceea ce s-a uitat este nedreapta uitare a marelui actor de către festival, nerăsplătirea lui cu niciun premiu, mai ales când în 1976 toată lumea se aștepta la un triumf cu extraordinarul rol din M. Klein (regia-J.Losey), film născut din inițiativa lui și finanțat de el. S-a adăugat și decepția de a nu fi fost invitat, nici el, nici Belmondo, la cea de a 50-a aniversare a festivalului.

Nu am uitat celebra copertă a revistei Paris Match, cu cele două vedete naționale sfidând Croazeta. Împăcarea a venit târziu, în 2007, cu prilejul sărbătoririi celei de a 60-a aniversări a festivalului, după care a mai urcat pe covorul roșu în 2010, cu Claudia Cardinale, pentru a asista la proiecția Ghepardulului și în 2013, când a adus un emoționant omagiu "maestrului său absolut", René Clément. 2019 va marca suprema împăcare a lui Alain Delon cu festivalul de la Cannes care a găsit, acum, cuvintele adecvate pentru a-i defini uriașa personalitate: "Îmbinând exigența artistică și succesul popular, el rămâne un campion al box-office-ului care nu s-a îndepărtat niciodată de cinematograful de autor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel