Adio păr de animale dacă foloseşti aceste trucuri!

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ai un câine sau o pisică şi simţi că ţi-e casa ticsită de păr lăsat de animal? Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să-l îndepărtezi mai uşor! 

Dacă ţi se pare că părul animăluţului tău de companie este peste tot - în casă, pe mobilă şi pe haine, s-ar putea să ai nevoie să ştii despre aceste trucuri! Atât câinii cât și pisicile pot trece printr-o perioadă de năpârlire abundentă mai ales primăvara, din cauza temperaturilor mai calde care semnalează că este timpul să-și schimbe blana.

În cazul în care animalul tău de companie are un loc preferat pe pat, canapea sau covor, protejează-l cu o pătură pentru animale de companie care se poate spăla la mașina de spălat o dată pe săptămână. Acest lucru nu va proteja doar podeaua și mobilierul, ci și aspiratorul să reziste mai mult timp. 

Rolele de scame

Aceste role sunt excelente pentru a îndepărta părul de animale. Păstrează unul la îndemână și foloseşte-l frecvent. În lipsa unei astfel de role, poţi face una dintr-o rolă de vopsea mică şi bandă adezivă. Înfășoară o bucată lungă de bandă adezivă în jurul rolei, astfel încât partea lipicioasă să fie orientată spre exterior.

Mănuşă de cauciuc

Cu ajutorul unei mănuși de cauciuc poţi aduna părul de pe toate suprafețele pe care se adună. Părul se va pride de mănușă și poate fi eliminat cu ușurință. Cum sunt mai multe tipuri de mănuși în magazine fizice sau online, ai putea încearca mai multe până vei găsi una potrivită.

Piatra ponce şi racleta

Unele suprafețe sunt deosebit de greu de curăţat de părul animalelor de companie. Este cazul tapițeriei mașinii. Ai putea folosi o piatră ponce pe care s-o treci ușor peste tapiţerie pentru a îndepărta chiar şi cele mai încăpățânate fire de păr. Şi racleta poate fi un instrument eficient pentru a strânge părul de pe covoare. Pur și simplu treci racleta peste suprafața dorită şi aduni la final firele de păr.

Șosetele flauşate vechi

Întoace pe dos o şosetă mai groasă, pune-o pe o mână sau pe un picior şi şterge cu ea zonele în care se adună părul câinelui sau pisicii tale. Ai putea s-o umezeşti puţin pentru a capta şi mai rapid firele.

Cum reduci căderea părului în exces 

Verifică-i hrana

Dacă pare să năpârlească foarte mult în afara perioadelor obișnuite (primăvara și toamna), hrana poate fi de vină. Câinii și pisicile care mănâncă alimente de înaltă calitate, bogate în vitamine și minerale, elimină mai puține fire decât animalele de companie care n-o consumă.

Periază-ţi pisica sau câinele în mod regulat

Alături de hrana corectă şi sănătoasă, ar trebui să ai grijă să periezi animalul de companie în mod regulat, adică măcar o dată pe săptămână, cu o perie potrivită pentru lungimea blăniţei lui. Periajul regulat ajută la îndepărtarea părului care urmează să cadă, stimulează circulația și este benefic atât pentru piele, cât și pentru blană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel