Adevăratul Moș Teacă

srs1
srs1

Grosolan ca intotdeauna, consilierul prezidential Iulian Fota a parasit furtunos Aula Academiei Romane, dupa ce i-a adus cateva jigniri ministrului Apararii, Corneliu Dobritoiu. Iar Fota, atentie, este, la randul lui, platit din bani publici si are responsabilitatea acestui domeniu sensibil al apararii, ordinii publice si sigurantei nationale.

In scurt timp a iesit la rampa, cum era de asteptat, si guvernatorul Traian Basescu, care, dovedind un comportament la fel de necioplit, l-a injuriat pe ministrul Apararii, numindu-l Mos Teaca. Si guvernatorul Traian Basescu este platit tot din banii cetatenilor Romaniei. In calitatea pe care o are, el isi permite, ca si consilierul sau, sa-l atace intr-o asemenea maniera pe reprezentantul unui minister de forta. Toti cei trei se regasesc in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. Dar ce se afla la originea acestei vrajbe?

 Este vorba de Strategia Nationala de Aparare. Un document cheie. Un document indispensabil oricarui stat. In absenta acestuia, intreaga strategie de aparare e alandala. Si, asa cum se intampla in Romania, la cheremul unui individ caruia ii place sa se alinte spunand ca este seful statului. Desi asa ceva nu exista in Constitutie. Dar, pana la urma, avem sau nu avem o strategie de aparare?

 Nu avem. Parlamentul Romaniei nu a adoptat, in ultimii ani, un asemenea document. Si asta in ciuda faptului ca o strategie este obligatorie. Elaborarea acesteia si trecerea documentului prin Parlamenent reprezinta, de fapt, principala obligatie a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, institutie condusa de Traian Basescu, in calitatea sa de presedinte, atunci cand strategia ar fi trebuit sa fie gata, in urma cu mai bine de doi ani, si de guvernator acum, dupa ce a fost reinstalat la Cotroceni impotriva vointei a 90% dintre romanii care au votat pentru demiterea sa. Si da, exista un asemenea document, numai ca el este lipsit de valoare. Sunt mai multe pagini, prezentate in urma cu doi ani Parlamentului, pe care Parlamentul s-a ferit sa le ia in dezbatere, chiar si atunci cand majoritatea o detinea PDL-ul. Dar de ce a ramas aceasta strategie litera moarta chiar pe mana PDL? Si de ce ministrul Apararii Dobritoiu afirma ca aceasta e un fel de muzica lautareasca?

 In primul si in primul rand intrucat acel document numit Strategia Nationala de Aparare, elaborat de un grup de securisti condus de consilierul Iulian Fota, este plin de neclaritati.

Citește mai multe pe CorectNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel