A vrut sau nu Grigore Cartianu să-l facă pe Traian Băsescu ”ciumat”?

Nu poți acuza un jurnalist că își respectă publicul. Modelul ziaristului obiectiv, care împarte dreptatea ca judecătorul, este o ipocrizie. Până și sociologii recunosc că au o anumită perspectivă, că nu sunt roboți, ci oameni cu simpatii și antipatii. În cazul celor din mass media, fragmentarea publicului te obligă să-ți asumi acest lucru. Cum ar reacționa publicul de România Liberă dacă redactorii ar scrie, brusc, ca la România Mare?

Personal, am făcut un experiment, la DeCe News: am prezentat o zi doar știri pozitive. Urgie: sute de mesaje, de la cititorii indignați că i-am trădat, că ne-am dat cu Băsescu, că am fost ”reevaluați”.

Pe de altă parte, jurnalistul ar trebui să fie opusul ”babei lui Iliescu”. Știți care?  Săteanca aceea care spunea că-l votează pe Iliescu fiindcă e președinte și o să-l voteze pe Constantinescu numai după ce va ajunge și el președinte. Așa spun și eu: voi ține cu Băsescu, când o fi în opoziție. Acum, că e la Putere, are cine să-l apere.

Evident, există și altă abordare, cum ar fi admiratorul unui singur personaj. Grigore Cartianu ține numai la Băsescu. Foarte bine!

Din păcate, l-a înjurat  în editorialul ”Golănie până la capăt”, în care scrie că ”pentru democraţie, Legea Ponta-Antonescu e mai rea decât ciuma”. După care admite că ”Traian Băsescu nu-i poate refuza promulgarea, pentru că şi-ar contrazice viziunea politică din urmă cu câţiva ani”.

 Logic, rezultă că și Traian Băsescu este pentru democrație mai rău ca ciuma, ba mai mult, că el a anticipat epidemia produsă de Ponta și Antonescu, îndemnându-ne la bolniță încă de acum câțiva ani.

Nu m-aș hazarda să spun că Grigore Cartianu și-a asumat rolul judecătorului, care îi arde și pe unii și pe alții, până nu știu cum a reacționat în urmă cu câțiva ani, când Băsescu voia uninominal pur. Oricum, la cât l-a lăudat ulterior, probabil că nu a făcut-o.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel